Élet-Stílus

Újabb műtétek várnak Kubicára

Orvosai szerint szépen gyógyul a súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica, akire azonban további műtétek várnak.

Az orvoscsoportot vezető Giorgio Barabinónak kedden délután, a genovai Santa Corona Kórház honlapján megjelent közleménye szerint a ralibalesetét követően hétórás operáción átesett Forma-1-es pilóta további két-három napig az intenzív osztályon kezelik, s egy héten belül újra megműthetik, ezúttal a törött könyökét és felkarját.

Robert Kubica csapata, a Lotus-Renault arról tájékoztatott, hogy csütörtökön a jobb vállát és a jobb lábát operálják, majd három-négy nappal később kerülhet sor a könyökének és a felkarjának műtétjére.

„Az első nap alapján nagyon optimisták vagyunk. Nagyszerűen reagál a kezelésre. Önállóan iszik és képes apró mozdulatokat végezni sérült kezével” – közölte Barabino.

A doktorok különösen a kézmozgatásának örülnek, s annak, hogy a pilóta az erős nyugtatók ellenére is jól kommunikál. „Az ujjak mozgatása, ami összefüggésben van az általános állapotával, nyugtat meg minket leginkább” – így Igor Rosello kézspecialista.

Kubica egyébként úgy döntött: a Santa Corona Kórházban marad, nem szállíttatja át magát másik intézménybe. A Lotus-Renault szerint még két-három hétig kezelik a genovai klinikán, addig pedig az is kiderül, hol folytatódik a rehabilitációs kezelése.

Hárman esélyesek Kubica helyére

A brazil Bruno Senna, az olasz Vitantonio Liuzzi vagy a német Nick Heidfeld helyettesítheti Robert Kubicát a Lotus-Renault-nál – közölte Eric Boullier csapatfőnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik