Élet-Stílus

Megölték az egyik legnagyobb brazil tehetséget

Gyászol a brazil labdarúgás, miután vasárnap rablótámadás áldozata lett a mindössze 19 éves William Morais.

A Corinthians játékosa – aki kölcsönben szerepelt a Atletico Mineiróban – egy összejövetelen vett részt, és az utcán tartózkodott, egy hölggyel beszélgetett az autójában, amikor hárman rátámadtak, és megadásra szólították el. A jelentések szerint ahogy William Morais megmozdult, tüzet nyitottak rá, és hátulról meg is ütötték.

A 19 éves, tehetséges csatár azonnal meghalt. Egyes hírek szerint a Belo Horizonte-i rendőrség nem sokkal később elfogta a támadókat, akik beismerő vallomást tettek.

A brazil labdarúgásban szereplőket lesújtotta a hír, Andres Sanchez, a Corinthians vezetője alig tudta leplezni az indulatait, miközben arról beszélt, hogy az „aljas bűnözök egy olyan fiatalember életét ontották ki, aki nagyon nagy jövő előtt állt…”

A kétszeres vb-győztes Ronaldo egy közösségi oldalon reagált a fiatal csapattárs halálhírére. „Nagy fájdalmat, és közben mérhetetlen haragot érzek azért, ami történt. Még gyerek volt, 19 éves, és nagyon jó futballista válhatott volna belőle” – írta Ronaldo.

A Corinthiansban nevelkedett támadó középpályás, csatár a korosztályos csapatokban olyannyira jó teljesítményt nyújtott, hogy Mano Menezes, a klub korábbi edzője, jelenlegi szövetségi kapitány az első csapathoz invitálta. William Morais 2010-es országos bajnokságban nyolc mérkőzésen egy gólt szerzett a Sao Pauló-i együttesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik