Élet-Stílus

Marad a tavasz

Száraz lesz az idő, folytatódik a tavaszi „meleg”, de megerősödik a szél. Keleten sűrű ködre kell számítani.

Az ország nagy részén többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, azonban északkeleten maradnak borult, párás, ködös tájak is, illetve a délután második felében északon megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz – írja a met.hu.

Az északnyugatira, északira forduló szelet a Dunántúl északi felén és a főváros környékén erős lökések kísérik. A hőmérséklet kora délután 10 és 15 fok között várható, de az északkeleti határvidéken helyenként az 5 fokot sem éri el. Késő este pedig -2, +3 fok között valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a sűrű köd miatt a legenyhébb fokú, sárga riasztást adott ki Kelet-Magyarországra, az észak-alföldi és az észak-Magyarországi régióra.
Sűrű köd keleten (forrás: met.hu)

Sűrű köd keleten (forrás: met.hu)

Szerdától szombatig eleinte napos idő lesz, de helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Pénteken hidegfront érkezik, ezzel együtt megnövekszik a felhőzet, és több helyen lehet eső, északkeleten havas eső, havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +1, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 4, 9, az időszak végén 0, +5 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik