Élet-Stílus

F1: szebb lett a Hispania

A Hispania Racing kedd délelőtt képeken már megmutatta 2011-es autóját, az F111-est. A festéstől máris komolyabbnak néz ki a járgány.

A Hispania ugyan még jó ideig nem tesztel a többiekkel, vélhetőleg csak az utolsó, bahreini gyakorláson vesz majd részt, de az autóbemutatók terén nem akart ennyire lemaradni, így ma képeken mutatta meg 2011-es modelljét. Az új autó a tavalyi modell alaposan felfrissített változata, az egykori Dallara-tragacs fejlesztését házon belül, a technikai főnök Geoff Willis és a főtervező, Paul White irányítása alatt végezték.

„Nagyon büszkék vagyunk az autónkra. A nehéz első év ellenére sikerült a bajnokság 11. helyén végeznünk. Most nagy örömmel mutatjuk be a 2011-es modell első változatát, amely komoly tervezési munka gyümölcse. De ez csak az első lépés, az idény közben számos fejlesztéssel készülünk” – nyilatkozta a tulajdonos-elnök, Jose Ramon Carabante.

Hispaniaf1team.com

Hispaniaf1team.com

A csapatfőnök, Colin Kolles hangsúlyozta, hogy az új autó bizonyítja a csapat elszántságát, valamint azt is elárulta, hogy a az F111-esen ott lesz a mozgó hátsó szárny is, ők sem maradnak le. A tavaly műszakilag gyakorlatilag egyáltalán nem fejlesztett, külsőre pedig leginkább szürke egérként jellemezhető HRT-autó formájában és festésében is alaposan átalakult. Az új fényezés a felkapott német dizájner, Daniel Simon munkája, amely valóban, szemre máris „gyorsított” az autón pár másodpercet.

„Daniel nagyon magabiztos külsőt tervezett az autóhoz, amely jól megtestesíti a csapat F111-esbe fektetett fejlesztési munkáját. Az autó formaterve és festése tökéletesen kiegészíti egymást, új kezdetet jeleznek” – dicsérte az F111-est Colin Kolles.

Hispania egyelőre csak egy szerződtetett pilótával rendelkezik, 2011-ben visszatér náluk a 2005-ben a Jordannél bemutatkozott indiai, Narain Karthikeyan, de hogy kit ültetnek mellé, továbbra sem tudni. Az autón festésén az is jól látható, hogy pillanatnyilag még az összes fontos reklámfelület szabad, szponzorokból még elférne néhány az alakulatnál.

Csütörtöktől bevetésen az új Force India

Kedden a Force India-istálló új versenyautóját is bemutatták. A silverstone-i székhelyű istálló VJM04 jelzésű gépét a csütörtökön kezdődő jerezi teszten próbálja ki Adrian Sutil és Paul di Resta. A Force India tavaly a csapatversenyben a hetedik lett, míg a pilóták között Sutil a 11., Vitantonio Liuzzi pedig a 15. helyen végzett. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik