Élet-Stílus

Brazil az olasz válogatottban

Ott lehet az olasz válogatottban a németek elleni szerdai mérkőzésen a brazil születésű Thiago Motta, miután megérkezett a nemzetközi szövetség (FIFA) erre vonatkozó engedélye.

„Nagyszerűnek tartom, hogy olyan játékosok, akik nem ebben az országban születtek, az azzurrók mezét szeretnék magukra ölteni. Aki megérdemli, azt meg is hívom, nem érdekel a többnemzetiségű csapattal kapcsolatos polémia, mert úgy vélem, hogy a labdarúgás összehozza az embereket, másrészt pedig szerintem az ilyen viták rosszízűek, és nem csak a futballban, hanem általában” – mondta Cesare Prandelli szövetségi kapitány.

Az olasz származású Motta sohasem játszott a brazil felnőtt válogatottban, ezzel vált lehetővé szerepése Cesare Prandelli együttesében. A dél-amerikaiak utánpótláscsapatában ugyan pályára lépett, ez okozhatott is volna némi problémát, de a FIFA engedélyezte a váltást.

„Micsoda öröm és megtiszteltetés lenne, ha magamra ölthetném az azzurrók mezét. A családom itt él, s azóta, amióta megérkeztem ebbe az országba, teljesen megváltozott az életem, a futballt és a magánszférát tekintve egyaránt” – fogalmazott az Inter középpályása néhány nappal azelőtt, hogy meghívást kapott volna a válogatottba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik