Élet-Stílus

Ritmust talált a Real Madrid – videó

A spanyol bajnokság fő üldözője gyászolt a vasárnapi mérkőzésen, ám ezt a nézők örömére nem a játékkal jelezte. Mourinho a középpálya támadó szekciójában alighanem megtalálta a „formulát”.

A Real Madrid könnyed győzelmet a Real Sociedad felett, ám ami fontosabb: az utóbbi hetekben nyögvenyelős győzelmeket, vagy épp kínos kudarcokat elkönyvelő fővárosiak jó játékkal rukkoltak elő a baszkok ellen.

Jose Mourinho a padon jegelte a tehetséges, de sokszor butácska megoldásokat választó Di Maríát, így az első számú csatárrá előlépő Adebayor mögött Kaká csatlakozott a „megbonthatatlan” C.Ronaldo-Özil duóhoz. Nem is akárhogyan. Ronaldóé maradt az egyik szél, a mobilisabb német viszont megkapta a másik oldalt, míg Kaká foglalt helyet a togói támadó mögött.

A brazil lubickolt a szerepkörben, s a 8. percben egy góllal jelezte, hogy sérülései ellenére maradt benne kraft. A dél-amerikai aranylabdás egy lecsorgó labdát begyűjtött, majd ballal úgy „tette kapura” ahogy csak az igazán nagyok tudják. A helyét gyakran váltogató trióval a Sociedad védői nem igazán tudtak mit kezdeni, s ez újabb góllá ért a 20. percben, amikor Kaká finom passza után Ronaldo vetett végett kisebb gólcsendjének. Özil szögletét követően ismét a portugál volt eredményes a félidő hajrájában – a meccs az első 45 percben eldőlt.

Real Madrid-Real Sociedad – összefoglaló:


A második játékrészben a Real edzője lekapta a pályáról az erejével elkészült Kakát, s a vendégek erőre kaptak, ám az első félidőben egy nagy helyzetet kihagyó Tamudo hiába került kétszer is ziccerbe, elpuskázta lehetőségeit. Nem úgy a 72. percben. Ekkor Arbeloa hibája nyomán a baszkok támadója előbb mellel megszelídített egy átadást, majd lőtt, Casillas hárított, de a róla kipattanó labda Arbeloáról visszapattant a hálóba. A hajrában Özil talált be lesről, majd Adebayor lapos lövéssel beállította a végeredményt.

A találkozón a madridiak fekete szalaggal emlékeztek meg a nemrég elhunyt, 1982 és 1999 között a csapatot szolgáló Antonio Mezquitáról.


Primera División, 22. forduló:

Real Madrid-Real Sociedad 4-1 (3-0)
Santiago Bernabéu, 76 ezer néző. Vezette: Ramírez Domínguez
Gól: Kaká (8.), C. Ronaldo (20., 42.), Adebayor (89.), illetve Arbeloa (öngól, 72.)
Real: Casillas – Arbeloa, Garay, Carvalho (Albiol, 70.), Marcelo – Lass, Xabi Alonso – Kaká (Di María, 60.), Özil (Canales, 84.), Cristiano Ronaldo – Adebayor.
Real Sociedad: Bravo – Estrada, Ansotegi, Labaka, Mikel González – Xabi Prieto, Diego Rivas (Markel, 65.), Elustondo, Zurutuza, Griezmann (Sarpong, 65.) – Raúl Tamudo (Agirretxe, 84.).

Valencia-Hércules 2-0 (1-0)
Gól: Aduriz (43.), Costa (53.)

Sevilla-Málaga 0-0

Az élcsoport:
1. Barcelona 61 pont (70-11), 2. Real Madrid 54 (52-19), 3. Villarreal 45 (41-22), 4. Valencia 44 (36-24), 5. Bilbao 38 (37-31), 6. Espanyol 37 (30-30), 7. Sevilla 31 (33-35), 8. Atlético 30 (31-29)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik