Élet-Stílus

A jó idő okozza a dugókat?

Feltűnően kényelmesen lehetett autózni az elmúlt pár hétben a fővárosban. A benzinár, az influenza, vagy az útlezárások hiánya az ok?

A Fővinform ügyeletese megerősítette a megfigyelést, de igyekezett hozzátenni: a hétfő reggeli jó idő már láthatóan sokaknak tetszett, így kocsival indultak útnak. Nehéz lenne pontos magyarázatot adni, miért élhetőbb a város tél közepén. Nyilván ilyenkor nincsenek előre tervezett forgalmi akadályok – csak szükség esetén bontanak utat – míg tavasszal beindulnak a közmű és útfelújítások. “A január általában ilyen, téli uborkaszezon van” – mondta el a Fővinform ügyeletese. Az fn.hu taxis bloggere viszont nem érzékelte, hogy bármi javult volna a közlekedésben.

Érdekes lenne a benzinár miatti forgalomcsökkenéssel összehozni a könnyebb közlekedést, de az elmúlt két hétben például csökkent az üzemanyagok ára. Mindenesetre beszédes adat, hogy a Vezess.hu felmérésén, miszerint „Hány forintos benzinnel hagyod abba az autózást?” az eredmények alapján sokan közel járnak a tűréshatárhoz. A több mint 50 ezer szavazó közül 25 százaléknál a 400 forint lenne a lélektani határ, míg 15 százaléknál az 500 forint és 9 százaléknál pedig az elképesztőnek tűnő 800 forint a választóvonal. Nem is beszélve a szavazók egynegyedéről, akik úgy nyilatkoztak, hogy már letették a kocsit. A másik oldalon az az igazán eltökélt 26 százalék áll, aki bármilyen árat megadna az üzemanyagét. Így tényleg kényelmesen lehetne autózni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik