Élet-Stílus

Jó hírek Kubicáról

A legfrissebb hírek szerint Robert Kubica magához tért és a lengyel a körülményekhez képest jól van, közölte a menedzsere. A pilóta navigátoráról érdeklődött.

A vasárnapi ralibaleset és a hétórás műtét után Robert Kubicát az orvosok mesterséges kómába helyezték, de a legfrissebb hírek szerint a Renault versenyzője mostanra magához tért, tájékoztatták a helyzetről – a sérült kezében pedig kielégítő a keringés, de még több műtét is vár rá.

“Az éjszaka nyugodt volt, a páciens állapota stabil. A kéz jól reagál a stimulálásra, és úgy tűnik, a keringés helyreállt. Korai lenne megmondani, hogy az operáció mennyire volt sikeres, öt-hét nap kell, hogy biztosak legyünk a kéz keringését illetően és még sokkal több időre van szükség, hogy felmérhessük a működőképességét. Nehéz műtét volt, de az eredmény nagyon kielégítő” – mondta a kézspecialista Igor Rossello professzor délelőtt, még a versenyző felébresztése előtt.

“Bizakodók vagyunk, mert a páciens jól reagál a kezelésre. Persze fájdalmai lesznek még, de ez elkerülhetetlen. Még több operáció vár rá bizonyos sérülések miatt, amelyek tegnap nem élveztek prioritást vagy amelyekkel nem volt lehetőség foglalkozni a sürgős beavatkozások mellett” – hangsúlyozta dr. Giorgio Barabino, a baleseti osztály vezetője.

“Végre beszéltem Roberttel, látszólag mindennek tökéletesen tudatában van. A szellemi képességei érintetlenek, nagyon megkönnyebbültünk. Ez reményt ad. Természetesen nagy fájdalmai vannak a lábában és kezében, ez még eltart egy darabig” – nyilatkozta menedzsere, Daniel Morelli.

Daniele MORELLI, Robert Kubica lengyel autóversenyző menedzsere a média képviselőihez beszél (MTI/AP)

Daniele Morelli, a lengyel autóversenyző menedzsere a média képviselőihez beszél (MTI/AP)

Úgy tudni, Kubica első szavaival Jakub (Gerber), azaz navigátora állapota felől érdeklődött, aki egyébként sértetlenül úszta meg a balesetet. A lengyelt még az intenzív osztályon tartják a stressz elkerülésére pedig még legalább egy napig szedálják.

A 26 esztendős Kubica a Ronde di Andora-Memorial Roberto Melotto elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, lecsúszott az útról, a szalagkorláthoz csapódott, majd nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt.

A lengyel pilóta hétórás műtéten esett át a genovai Santa Corona kórházban, melynek során egy héttagú csapat összerakta a jobb alkarját és kézfejét, ellátta lábsérülését, majd mesterséges kómában tartotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik