Élet-Stílus

Giovinco is játszhat a németek ellen

Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány kijelölte a Németország elleni barátságos mérkőzésre készülő keretét. A szakember több formán kívüli játékost ejtett, viszont fiatalokat is behívott.

Szerdán Dortmundban megütközik a két, legtöbb vb-címet birtokló európai csapat. A háromszoros győztes, legutóbb bronzérmes németek ellenfele a négyszeres győztes olasz csapat lesz.

A tesztmeccsre Prandelli fiatalokat is behívott, így Giovinco, vagy a nemrég a Juventushoz szerződő, s első bajnoki góljait is megszerző Matri is pályára léphet, ahogy a brazil nemzetiségű, de olasz útlevéllel rendelkező Thiago Motta is (utóbbi játéka még kérdéses, a FIFA dönthet arról, hogy mikortól szerepelhet).

Motta 2003-ban játszott az Arany-kupán, ám az elvileg egy U23-as brazil csapat volt, így elsősorban az akkor történtek megítélésén múlik, hogy az Inter védekező középpályása egyáltalán felöltheti-e magára az olasz nemzeti mezt.

A keretben annak ellenére túlsúlyban vannak a Juventus-játékosok, hogy a torinói gárda nem szerepel valami fényesen – a listavezető Milan csak egy futballistát delegál.

Az olasz keret
Kapusok: Buffon (Juventus), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna)
Védők: Astori (Cagliari), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Criscito (Genoa), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ranocchia (Inter)
Középpályások: Aquilani (Juventus), De Rossi (Roma), Giovinco (Parma), Mauri (Lazio), Montolivo (Fiorentina), Motta (Inter), Nocerino (Palermo), Palombo (Sampdoria)
Csatárok: Borriello (Roma), Cassano (Milan), Matri (Juventus), Pazzini (Inter), Rossi (Villarreal)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik