Élet-Stílus

Megbotlott az AC Milan és a Lazio

Az AC Milan nem bírt a Genoával, így a Cesenát legyőző Napoli három pontra csökkentette az éllovassal szembeni hátrányát az olasz bajnokságban.

A Milan kisebb hullámvölgybe került, a legutóbbi két bajnokiján ugyanis mindössze két pontot szerzett: a hét közben a Lazióval (0-0), vasárnap délután pedig a fővárosi csapatnál gyengébb játékerőt képviselő, 13. helyen álló Genoával játszott döntetlent.

Flores gólja pontot ért a Genoának (MTI/EPA)

Flores gólja pontot ért a Genoának (MTI/EPA)

Milánói részről Pato volt eredményes, Ibrahimocvic két védő között passzolta hozzá a labdát, és egy harmadik Genoa-játékos is felszabadíthatott volna középen, de nem járt sikerrel, a brazil csatárnak pedig nem okozott gondot közelről a hálóba helyezni.

Ugyanakkor csak negyedórán át vezetett a vendég Milan: a Genoa az első félidő hosszabbításban egyenlített, Floro Flores a becsúszó Yepestől ajándékba kapott labdát hét méterről lőtte a jobb alsó sarokba, ezzel beállította az 1-1-es végeredményt.

Flores nem csak a saját, hanem a Napoli szurkolóit is boldoggá tette ezzel: a déliek ugyanis a gyengécske Cesena legyőzésével feledtették a Chievo elleni vereségüket, egyúttal – a Genoának is köszönhetően – három pontra megközelítették a Milant.

A Lazio ugyanakkor nem tudott közelebb férkőzni a listavezetőhöz, miután 1-1-et játszott az Olimpicóban a Chievóval. Hernanes szabadrúgásból elért góljára (a labdát mintha zsinóron húzták volna a bal sarokba) Cesar révén válaszolt a vendéggárda.

A Lazio ugyan a döntetlennel is feljött a tabella harmadik helyére, a vasárnap este az AS Romát vendégül látó címvédő Inter azonban már egy ponttal is újra elébe kerülhet.

A kiesési rangadón a Brescia a 2-0-ra verte a Barit. A hazaiaknál Vass Ádám csak a cserepadon kapott helyet, a vendégeknél Rudolf Gergely viszont végig a pályán volt.

Az előző körben a Juventust eltángáló Palermo remek második félidei játékának és három góljának köszönhetően a Leccét is legyűrte, és jelenleg csak egy pont választja el a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helytől. A Juve által lepasszolt Amauri második meccsén megszerezte első gólját a Parmában, és a brazilból olasszá lett csatár szezonbeli első bajnoki gólja pontot ért új csapatának a Fiorentina elleni partin.

Serie A, 24. forduló:
Brescia-Bari 2-0 (1-0)
Gól: Diamanti (17., 11-esből), Caracciolo (93.)

Genoa-AC Milan 1-1 (1-1)
Gól: Floro Flores (45+1.), illetve Pato (29.)

Lazio-Chievo 1-1 (1-0)
Gól: Hernanes (45.), ill. Cesar (64.)

Lecce-Palermo 2-4 (1-1)
Gól: Giacomazzi (17.), Jeda (50.), ill. Miccoli (45.), Pastore (57.), Hernandez (60.), Ilicic (62.)

Napoli-Cesena 2-0 (1-0)
Gól: Cavani (13.), Sosa (91.)

Parma-Fiorentina 1-1 (1-0)
Gól: Amauri (15.), ill. D’Agostino (49., 11-esből)

Bologna-Catania 1-0 (1-0)
Gól: Portanova (40.)
Kiállítva: Alvarez (Catania, 20.)

Internazionale-AS Roma, 20:45

Szombaton játszották:
Cagliari-Juventus 1-3
Udinese-Sampdoria 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik