Élet-Stílus

Kubica súlyosan megsérült

Egy olaszországi raliversenyen súlyos sérüléseket szenvedett Robert Kubica, a Forma-1-es Renault lengyel pilótája.

Kubicát a Ronde di Andora elnevezésű versenyen, Genovához közel érte baleset: egy Skoda Fabiát vezetve nagy sebességnél letért az útról és egy templom falának ütközött.

A BBC értesülései szerint Kubica a jobb karja és lába eltört, valamint a keze is megsérült, miközben navigátora, Jakub Gerbe épen szállt ki a kocsiból. A 26 éves lengyel versenyző ugyan nincs életveszélyes állapotban, de egy 2003-as közúti baleset után megműtött, titán lemezekkel rögzített karjának mostani sérülése a pályafutásának végét is jelentheti.

Néhány itáliai sajtóorgánum azonban még ennél is ijesztőbb híreket közölt – értesüléseik szerint olyan mérvű a baj, hogy az is előfordulhat, Robert Kubica a karját amputálni kell.

A lengyel menedzsere, Daniele Morelli később azt mondta, biztos abban, hogy sikerül helyreállítani a versenyző karjának működését: „Robert nagyon erős, megcsinálja”…

Kubica súlyosan megsérült 1

A ralit hobbiként űző Robert Kubica 2006 óta szerepel az autósport királykategóriájában, 2009-ig a BMW-nél versenyezett. Tavaly az előkelő nyolcadik helyen zárt a világbajnoki pontversenyben a Renault pilótájaként; 2010-ben Melbourne-ben (második volt), illetve Monacóban és Spa-Francorchampsban (egyaránt harmadik volt) is dobogóra állhatott.

Egyetlen futamgyőzelmét 2008-ben, Montrealban aratta. Egy évvel korábban ugyanott hatalmasat bukott. Körülbelül 280 kilométer/órás tempóval próbált előzni, de Jarno Trulli autóját érintve lehajtott a pályáról, nekirohant a korábban kiesett Scott Speed Toro Rossójának, majd falnak csapódott. Kubica ezután irányíthatatlanul repült a kerítésnek, ugyanakkor enyhébb agyrázkódással és bokaficammal megúszta a szörnyű balesetet.

Az új, 2011-es világbajnoki sorozat március 13-án startol a Bahreini Nagydíjjal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik