Élet-Stílus

Dzsudzsákék kínos veresége – videó

A holland listavezető PSV Eindhoven meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az ADO Den Haag csapatától.

A PSV Eindhoven a szezonban harmadszor, a november 26-i, NAC Breda elleni 4-2-es fiaskó után először nyelte le a vereség keserű piruláját a holland pontvadászatban.

A Dzsudzsák Balázzsal felálló eindhoveni alakult egy hete, Willem II ellen az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt, és abban bízva, hogy ez most is összejön, nagy elánnal – de kissé fejetlenül – rohamozott a hajrában. Csakhogy ezúttal a forduló előtt hetedik helyen álló, vendég ADO Den Haag talált be egy gyors ellentámadás végén.

A 92. percben Wesley Verhoek éles szögből passzolt az üres kapuba azután, hogy előtte egyik csapattársa elvétette a középre lőtt labdát. A PSV Eindhoven 1971 óta először kapott ki Den Haagtól az otthonául szolgáló Philips Stadionban, és ez az 1-0-ás vereség könnyen az első hely elvesztését jelentheti: amennyiben a címvédő Twente vasárnap nyer az Utrecht vendégeként, kétpontos előnnyel Dzsudzsákék elé kerül a tabellán.

PSV Eindhoven-Den Haag 0-1

„Szomorú, hogy a legvégén gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Sokkal okosabban kellett volna futballoznunk” – nyilatkozta a lefújás után Fred Rutten, a PSV vezetőedzője.

A szombati játéknap „magyaros” mérkőzésén az utolsó előtti Venlo Tóth Balázzsal a soraiban simán, 3-0-ra legyőzte a Horváth Gábort nélkülöző, Fehér Csabát ugyanakkor végig a soraiban tudó Bredát, amely így megrekedt az Eredivisie tabellájának 10. helyén.

Eredivisie, 22. forduló:
Heerenveen-NEC Nijmegen 0-0
Excelsior-AZ Alkmaar 2-1
PSV Eindhoven-Den Haag 0-1
Venlo-NAC Breda 3-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik