Élet-Stílus

Az utcán szerelték össze az új McLarent

A McLaren pénteken mutatta be új, 2011-es versenyautóját, amelyet a nézők előtt szereltek össze Berlinben, a német Vodafone-székház előtti téren.

A csapat a Potsdamer Platzon a nézők szeme előtt darabonként szerelte össze az MP4-26-ost. Az új modell szabad szemmel látható aerodinamikai megoldásai talán a legradikálisabbak, az idei trendnek megfelelően emelt orr nem újdonság, de az oldaldobozokba mélyített csatornák és a motorborítás kiképzése teljesen újszerű.

Valenciában a csapat még a 2010-es autóval tesztelt, az MP4-26-os a jövő héten, Jerezben hajt először pályára – addig is 3D-ben itt leshető meg a 2011-es McLaren.

Az utcán szerelték össze az új McLarent 1

„Mások biztosan azt mondják, hogy előnyben vannak, mert már vezették az új autót, dolgoztak a beállításokon, a KERS-en és a hátsó szárnyon, de a mi csapatunk már ismeri a KERS-t. Szerintem fontos a lehető legtöbb időt szánni az autóépítésére, hogy mire pályára kerül, már versenyképes legyen” – így Jenson Button, a csapat egyik pilótája.

„Az újszerű bemutatóval a McLaren szeretné közel hozni a nagyközönséget a Forma-1-hez, igyekszik megmutatni, hogy a sportág milyen izgalmas. A FOTA-val karöltve szeretnénk kiszélesíteni a sportág tömegbázisát, emellett pedig innovatív, egyúttal környezettudatos új elképzelésekkel javítjuk a versenyzést és segítjük az autóipar új technológiáinak fejlesztését” – magyarázza a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik