Élet-Stílus

Inter: kiütés így is, úgy is – videó

A címvédő Inter a sereghajtó Bari 3-0-ás legyőzésével a harmadik helyre kapaszkodott fel a Serie A tabelláján.

Az Inter a 70. percben, a Genoától kölcsönvett Houssine Kharja góljával törte meg a Bari ellenállását, a marokkói futballista a Samuel Eto’ótól visszakapott labdát közelről lőtte a hosszú alsó sarokba. A sereghajtó magyar támadója, Rudolf Gergely ekkor már nem volt a pályán, lévén egy perccel korábban lecserélték. Ellenben Cristian Chivu végigjátszhatta a meccset, holott a román védőt ki kellett volna állítani, amiért alattomosan, hátulról megütötte az egyik ellenfelét, csakhogy Andrea Romeo bíró nem látta az esetet.

Chivu ütése

A csütörtök esti bajnokin a Barinak is akadtak helyzetei, két esetben is közel jártak az egyenlítéshez, de Júlio César eszén nem tudtak túljárni. Az Inter a hosszabbításban Giampaolo Pazzini és Wesley Sneijder góljaival padlóra küldte a Barit. A Sampdoriától januárban megszerzett, ezúttal egy kontra végén 15 méterről eredményes Pazzini két mérkőzés után már három gólnál tart az Interben, míg a sérülése után most visszatért holland középpályás első gólját szerezte az olasz bajnokság 2010/2011-es szezonjában.

Bari-Inter 0-3

„Nem volt könnyű. A jó első félidő után nem találtuk a játék ritmusát, de szerencsére sikerült feljavulnunk” – magyarázta a lefújás után Giampaolo Pazzini, akinek újdonsült csapata csütörtöki győzelmével a harmadik helyre kapaszkodott fel a bajnoki tabellán.

Négymeccses eltiltás

Az olasz szövetség fegyelmi bizottsága négy mérkőzésre eltiltotta Cristian Chivu, az Inter román védőjét, aki a Bari elleni meccsen követett el kirívó szabálytalanságot: a második félidő elején, egy szabadrúgást követően leütötte hátulról Marco Rossit.

Serie A, 23. forduló:
Bari-Inter 0-3 (0-0)
Gól: Kharja (70.), Pazzini (90.), Sneijder (92.)

Szerdán játszották:
AS Roma-Brescia 1-1
Cesena-Catania 1-1
Chievo-Napoli 2-0
Fiorentina-Genoa 1-0
Palermo-Juventus 2-1
Parma-Lecce 0-1
Sampdoria-Cagliari 0-1
Udinese-Bologna 1-1
AC Milan-Lazio 0-0

Az élcsoport:
1. AC Milan 48 pont
2. Napoli 43
3. Inter 41/22 mérkőzés
4. Lazio 41
5. AS Roma 39
6. Palermo 37

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik