Élet-Stílus

A dudaszó pillanatában dőlt el a rangadó – videó

A ligaelső San Antonio Spurs drámai végjátékban nyerte meg a címvédő Los Angeles Lakers elleni csúcsrangadót.

Az NBA csütörtöki játéknapján feszült egymásnak a címvédő Los Angeles Lakers és a ligaelső, a kaliforniai találkozónak 40-8-as mérleggel nekivágó San Antonio Spurs.

A végig szoros rangadó a dudaszó pillanatában – hivatalosan: egytized másodperccel a vége előtt – dőlt el a vendégek javára – a győztes kosarat Antonio McDyess szerezte.

„Nem sűrűn szerzek kosarat a dudaszó pillanatában, egy kezemen meg tudom számolni mennyit értem el eddig. De most jó időben voltam jó helyen, a labda éppen a kezembe pattant” – így a 36 éves kosaras, aki csak nyolc ponttal, de így is hősként zárta a partit.

Egyébként Pau Gasol büntetőivel 22,7 másodperccel a vége előtt még a Lakers vezetett. A hátralévő időben Manu Ginobili, Tony Parker és Tim Duncan is megszerezhette volna a győztes kosarat a San Antonio Spursnek, csakhogy valamennyien elhibázták a dobást.

A nem sokkal korábban nagyon fontos lepattanót szerző McDyess viszont nem, igaz, egyáltalán nem volt nehéz dolga: Duncan gyűrűről kipattant labdáját segítette beljebb…

„Mindent kihagytunk, de Dice (Antonio McDyess) megmentett bennünket” – nyilatkozta a mérkőzés végén Parker, a texasi csapat francia légiósa, akinek egyébként szintén nagy érdemei vannak a győzelemben, lévén 21 pontjából 17-et a második félidőben szerzett.

„Mi adtunk nekik esélyt a győzelemre, és a végén mi történt? Egyenesen McDyess kezébe pattant a labda” – füstölgött a 16 pontig jutó Kobe Bryant, a Lakers sztárja.

James: 51 pont

LeBron James, a Miami Heat menője 23 pontot szerzett az első negyedben, összesen 51-ig jutott az Orlando Magic ellen megnyert meccsen. A 26 éves játékos az 51 ponttal szezoncsúcsot ért el; a karrierje során ez az ötödik legjobb termése volt.

A csütörtöki játéknap eredményei:
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 88-89
Golden State Warriors-Milwaukee Bucks 100-94
Orlando Magic-Miami Heat 100-104

Ajánlott videó

Olvasói sztorik