Élet-Stílus

A friss szerelmesek még ajándékoznak

A többség ezzel szemben utál Valentin-napra ajándékot venni.

A Valentin-nap pedig közeledik, ennek apropóján egy felmérés próbált választ találni arra, kik ünneplik, ünneplik-e még egyáltalán, és ha igen, akkor hogyan. Kiderült, hogy a szerelmesek többsége egyáltalán nem hajlandó ajándékot venni, és ennek nem csak a válság az oka – írja a Nők Lapja Café. A válaszadók többsége egyszerűen nem hajlandó engedni annak a nyomásnak, miszerint ha nem lepi meg drága ajándékkal kedvesét, akkor nem szereti igazán.

A statisztikai adatok szerint azonban az ajándékozás mindennek ellenére is virágzik, Valentin-napkor is: évente több tizmilliárd dollárt költenek a szerelmesek csak ezen az egy napon. Kiderült, hogy a friss szerelmesek úgy érzik, muszáj meglepniük ebből az alkalomból szerelmüket: a férfiak 80, míg a nők 50%-a gondolta úgy, hogy ezen a napon egyszerűen muszáj valamit adnia.

A szerelmesek ünnepét, a Bálint-napot főleg az angolszász hagyományokban ismerik, ott vált népszerűvé, Magyarországon Valentin-napként az utóbbi másfél évtizedben lett hagyománya.

AJÁNLOTT LINKEK:

Csak friss szerelmesek költenek Valentin-napon (Nők Lapja Café)
A Valentin-nap történetéről bővebben (wikipedia.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik