Élet-Stílus

A Vasas-Debrecen meccset is elcsalták

A 2009. április 19-én rendezett Vasas-Debrecen bajnoki meccsen is manipulált eredmény született - írta a Népszava.

Volker Talarowski, a bochumi bíróság szóvivője újabb részleteket ismertetett a lappal abból a vádiratból, amelyet a tervek szerint február 28-án tárgyal majd a bíróság.

Talarowski elmondása szerint, jelenleg négy magyar érdekeltségű találkozó szerepel a vádiratban: a Debrecen-Young Boys UEFA Kupa-selejtező, a Debrecen-Fiorentina BL-mérkőzés, s két magyar bajnoki, a Vasas-Debrecen és Újpest-Honvéd találkozó.

A vádirat magyarokat érintő részei a fogadási csalók, Ante Sapina és Mario Cvrtak vallomásaira épülnek. A bochumi bíróság szóvivője egyébként azt nem tudta megmondani, hogy hány másik honi találkozót vizsgálnak még a hatóságok.

Az angyalföldi bajnokiról a vádiratban annyi olvasható, hogy a Sapináék által meg nem nevezett játékosok pénzt kaptak azért, hogy nyerjen a Loki. Nyert is, 3-1-re. Az Újpest-Honvéd meccsen 3-0-ás hazai siker született. Sapináék vallomása szerint 20 ezer eurót kaptak a név szerint nem említett újpesti focisták azért, hogy három góllal győzzenek.

„Itt nyilván az ellenfelet is be kellett vonni a csalásba, de több információ egyelőre nem áll rendelkezésünkre – nyilatkozta a Népszavának Talarowski, aki elárulta, a vallomásból az derül ki, hogy az újpesti találkozón a kívánt eredmény ellenére sem „kasszíroztak” a csalók. Hogy miért? Nos, kötésben több másik találkozóra is fogadtak, ugyanakkor az egyiken nem a megbeszélt eredmény született – ezért aztán elestek a nyereménytől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik