Élet-Stílus

Kritikát kapott Michelle Obama ruhája

Mrs. Obama kitart az európai divat mellett.

Az amerikai elnökfeleségeknél szinte már hagyomány volt, hogy Oscar de la Renta divattervező ruháiban jelennek meg különböző eseményeken. Ezt most mégis megtöri Michelle Obama, aki szívesebben viseli európai tervezők kreációit. Meg is lett az eredménye a trendbontó választásnak, a mellőzött tervező ugyanis kemény kritikával illette a first ladyt. A kínai elnökkel való vacsorán Mrs. Obama egy Alexander McQueen ruhában tündökölt, aminek élénk színe feltehetően Kína nemzeti zászlajára utalt, s talán ezzel kívánta, Hu Csin-tao elnök előtt tiszteletét kifejezni.

Oscar de la Renta divattervező ennek ellenére kifogásolta az európai darabot, szerinte egy amerikai tervező ruhájában inkább elősegíthette volna a First Lady a kínai-amerikai kereskedelem előremozdulását.

„Nem az én ruháimra gondolok, mivel én öreg vagyok, nincs már rá szükségem, de rengeteg fiatal és tehetséges ember van, akikre ráférne a segítség“ – nyilatkozta a 78 éves tervező, aki lassan Obama elnökké választása óta bírálja Michelle divatízlését. 2009-es nyilatkozatában kifejtette, hogy az amerikai divat egy ideje erőlködik, így inkább az amerikai divatházak közül kéne válogatnia az elnöki párnak: „az amerikai divat erőlködik; értem, hogy mit csinálnak (Obama és a tanácsadói), azonban nem hiszem, hogy ez a megfelelő üzenet ebben a különleges helyzetben. Nem ellenzem azt a tényt, hogy Mrs. Obama J. Crew darabokat visel, mivel a sokféleség teszi az országot naggyá, azonban rengeteg nagy tervező van. Úgy gondolom, rossz csak egy irányban haladni”- szögezte le a divatlegenda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik