Élet-Stílus

Egy meccsig tartott Ivanisevic visszatérése

A horvát teniszlegenda, Goran Ivanisevic visszatérése csupán egyetlen mérkőzés erejéig tartott.

A 39 éves klasszis a 450 ezer euró összdíjazású zágrábi tornán párosban állt rajthoz, de a jelenlegi legjobb horvát, Marin Cilic oldalán mindjárt az első meccsét elbukta – a Filip Polasek, Igor Zelenay szlovák duó 7:6, 6:4-es sikerrel „rövid zárta” a visszatérését.

„Egyszer elég volt, többször biztosan nem lépek pályára tétmérkőzésen…” – vetett véget a találgatásoknak a 2004-ben visszavonult teniszező, aki a zágrábi fellépést is azért vállalta el, mert ilyen módon akarta népszerűsíteni hazája teniszversenyét.

Goran Ivanisevic valóságos hős lett Horvátországban azután, hogy 2001-ben, három elveszített finálét követően megnyerte a wimbledoni teniszbajnokságot. Egyébként máig ő az egyetlen olyan játékos, akinek ez szabadkártyás résztvevőként sikerült.

Pályafutása során összesen 22 tornát nyert meg. A legjobb helyezése a második volt a világranglistán, és emellett azzal is elbüszkélkedhet, hogy a mai napig tagja annak a tíz férfi játékosnak, akik a legtöbb pénzt ütögették össze karrierjük során; 19 876 79 dollárral a 10. a vonatkozó listán, az első hely a még aktív svájci Roger Federeré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik