Élet-Stílus

Robban a kassza Liverpoolban

A Liverpool kolosszális summáért lecsapott a Wayne Rooney utáni legígéretesebb angol csatártehetségre, de az uruguayi Luis Suárez szerződtetése is folyamatban van. Fernando Torres gyakorlatilag a Chelsea-é.

A Liverpool levonta a tanulságot az őszi botladozásból, s elsősorban a csatársorra koncentrálva nagy átalakításokba fogott. Mivel a Chelsea voltaképpen biankó csekkel kecsegtette Torres klubváltását, a vörösök végül a lehető legmesszebb mentek el az alkudozásban – repkedtek a fontmilliók, úgy tűnik, a spanyol világbajnok 50 millió font körüli összegért költözhet a fővárosba, a kérdés az, hogy a francia Anelka része lesz-e a cserének, s ha igen, mekkora „piaci értékkel” vonják majd be az üzletbe?

Bár a Liverpool vezetősége hivatalosan még nem „engedte el” Torrest, költekezése elárulja, hogy bekalkulálták a spanyol árát. Az FC ugyanis villámgyorsan lecsapott Andy Carrollra, a Newcastle United angol válogatott támadójára. Az Anfielden a jelek szerint nem sajnálják a pénzt, ugyanis a Manchester Cityt (is) megszégyenítő vehemenciával igyekeztek megszerezni kiszemeltjüket, akiért 35 millió (!) fontot sem sajnáltak. Ez egy gyakorlatilag első élvonalbeli idényét taposó játékosért meglehetősen sok: több mint amit a nyáron Villáért kértek, a summába két Pazzini és majd’ három Özil is „belefér”. A manchesteri Rio Ferdinand Twitter-bejegyzésében némi malíciával meg is jegyezte, hogy „az angol piac igencsak megőrült”.

Suárez vörösre cseréli a piros-fehér szerelést (MTI/EPA)

Suárez vörösre cseréli a piros-fehér szerelést (MTI/EPA)

A 22 éves játékosnak már csak a szokásos orvosi vizsgálatokon kell átesnie, s ennél a szintnél jár az uruguayi Suárez is, aki szintén a Mersey-partján tartózkodik. A lényegesen tapasztaltabb, több porondon (Eredivisie, Bajnokok Ligája, világbajnokság) is bizonyított dél-amerikai ára már közelebb jár a realitáshoz: az Ajax 26.5 millióért engedte el.

Az orvosi vizsgálatok jelentette akadályt is csont nélkül teljesítő játékos is megegyezett az angolokkal, így csak a hivatalos bejelentés áll liverpooli karrierje útjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik