Élet-Stílus

Góleső és rekorddöntés az NHL All Staron

Két kijelölt csapatkapitány választhatott magának társakat az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi All Star-gáláján.

Korábban a két főcsoport, Kelet és Nyugat csapata szállt szembe egymással, illetve olyan is elfordult, amikor az észak-amerikaiak a légiósokkal csaptak össze, vasárnap, a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság (NHL) 58. All Star-gáláján ugyanakkor két csapatkapitány, a gálának otthont adó Carolina Hurricanes kanadai csatára, Eric Staal és Nicklas Lidström, a Detroit Red Wings svéd védője választhatott magának társakat.

Így fordulhatott elő, hogy a svéd Sedin ikrek, Daniel és Henrik pályafutásuk során először egymás ellen játszottak. Sidney Crosbyt amúgy nyilván mind a két kapitány szívesen látta volna a csapatában, de az amerikai és kanadai jégmezők egyik legnagyobb sztárja agyrázkódása után kénytelen volt kihagyni a gálameccset, amelyen 90 lövéséből 22 gól született, néggyel kevesebb, mint a vonatkozó rekordot tartó 2001-es összecsapáson.

Alekszander Ovecskin nyitotta a gólok sorát az 50. másodpercben, a centerezését követően egy védőről került a kapuba a korong, majd alig hat percet követően már 4-0-ra vezetett a Staal-csapat. Lidströmék aztán hasonlóan gyorsan „berámoltak” négy gólt, majd a második harmad végén zsinórban szerzett három találattal fordítottak.

A 8-7-es állásnál kezdődő utolsó felvonásban igazságosan megosztoztak a felek az újabb nyolc gólon (hiába, az efféle gálán a kapusok az „áldozat” szerepét kénytelenek eljátszani…), így az ütközésektől és kemény távoli lövésektől mentes, egyszóval békebeli gálamérkőzés végén Lidström és csapattársai fogadhatták a gratulációkat.

A meccs legértékesebb hokisa ugyanakkor a vesztes alakulatból került ki, az MVP-címet az egy gólja mellett két gólpasszt is begyűjtő chicagói Patrick Sharp zsebelte be.

Lidströméknél egyébként három játékos, Danny Briere, Loui Eriksson, és Anze Kopitar szerezett két gólt, a másik csapatban pedig ketten, Kris Letang és maga Eric Staal duplázott. A másik „vezér”, Lidström egy gólpasszt ért el. Eriksson és a négy asszisztot jegyzett Shea Weber volt a mezőny legeredményesebb játékosa négy ponttal, míg a liga gól- és pontlistáját vezető Steven Stamkos csupán egy góllal – azaz egy ponttal zárt.

Az All Star-hétvége betétprogramjában, a szombati ügyességi versenyen megdőlt lövési sebességrekord, miután a szlovák Zdeno Chara 170,4 km/órával lőtte meg a pakkot.

58. All Star-mérkőzés:
Lidström-csapat – Staal-csapat 11-10 (4-4, 3-2, 4-4)
Gól: Kopitar (11., 31.), Byfuglien (14.), Eriksson (17., 59.), Duchene (17.), Stamkos (35.), Briere (36., 50.), Toews (51.), St. Louis (54.), illetve Ovecskin (1.), Stastny (3.), Elias (4.), Giroux (6.), Sharp (22.), Letang (27., 49.), E. Staal (44., 60.), Nash (56.)

Tojáslabdával is gáláztak

A profi amerikaifutball-liga All Star-gáláján, a Honoluluban rendezett Pro Bowlon a Nemzeti főcsoport (NFC) csapata 51-44-re verte az Amerikai Főcsoport (AFC) válogatottját, amely a második negyed végén, 0-42-es állásnál szerezte az első pontjait. A gálamérkőzés legjobbjának DeAngelo Hallt, a Washington Redskins védőjét választották, aki egy labdaszerzés (fumble) után touchdownt is szerzett. Egy Cadillac lett a jutalma. A Super Bowlra készülő Green Bay Packers és Pittsburgh Steelers játékosai az egy hét múlva esedékes döntő miatt nem léptek pályára a Pro Bowlon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik