Élet-Stílus

Adebayor: életveszély után gólveszély

Emmanuel Adebayor, a Real új támadója boldog, hogy a Manchester Cityből fél évre a királyi klubhoz igazolt, ahol gólokkal igyekszik bizonyítani, hogy érdemes volt őt szerződtetni.

„Afrikában születtem, ott kezdtem a pályafutásomat, még csak nem is álmodozhattam arról, hogy egyszer a Real Madrid labdarúgója leszek. Úgy gondoltam, az európai futball lehet számomra a csúcs, és olyan csapatok, mint a Metz, Monaco és a Manchester City… Ugyanakkor most a legnagyobb klubnál vagyok, és ez álomszerű, nagyon boldog és hálás vagyok ezért” – nyilatkozta a 26 éves togói támadó, aki a fél évre kidőlt argentin Gonzalo Higuaín pótlására érkezett a szezon végéig kölcsönbe a Realhoz.

A spanyol sztárcsapatnak egyébként a megállapodás lejártáig kizárólagos lehetősége van Adebayor végleges megvásárlására – ehhez azonban gólok szükségesek, minél több.

Adebayor elmondta, a 2010-es Afrika-kupát megelőzően a togói válogatottat ért, halálos áldozatokkal járt fegyveres merénylet rányomta a bélyegét az előző szezonjára, de már túljutott ezen, és gólokkal bizonyítaná, hogy nagyszerű ötlet volt őt Madridba csábítani.

Adebayor: életveszély után gólveszély 1

A korábbi 38-szoros válogatott azt is elárulta, a televízióban nyomon követte a spanyol labdarúgás történéseit, s Didier Drogbától és Samuel Eto’ótól csupa jókat hallott José Mourinho vezetőedzőről, akivel az Arsenal játékosaként eddig ellenfélként találkozott.

„Az edző mellett boldoggá szeretném tenni mindazokat, akik amellett voltak, hogy ide szerződjek. Sok gólt akarok rúgni, nagyon jól szeretném magam érezni a pályán. Tudom, hogy ez nem lesz könnyű, de azért fogok fáradozni, hogy Real Madrid történelmének részese lehessek…” – tette hozzá Adebayor, aki a hétvégén Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Oasuna elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozhat majd be új csapatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik