Élet-Stílus

A világelső elbotlott a döntő küszöbén

A jelenlegi világelső, a dán Caroline Wozniacki Grand Slam-győzelem nélkül marad, miután az Australian Open elődöntőjében kikapott a kínai Na Litől.

A kilencedik helyen kiemelt Na Li az első olyan kínai játékos, aki egyesben döntőbe jutott Grand Slam-versenyen, miután a pénteki elődöntőben legyőzte a világelső Caroline Wozniackit. A 20 éves dán hölgy a második játszmában 5:4-nél befejezhette volna a meccset, de ellenfele meccslabdát hárítva fordított, 7:5-tel egyenlített, és ettől olyannyira lendületbe jött, hogy a harmadik „menetet”, ezzel a partit is megnyerte.

„Előfordul, hogy egy labdamenet mindent megváltoztat. Most is ez történt. Az elrontott meccslabda után a fontos pillanatokban már ő nyerte meg a pontokat. Nehéz feldolgozni ezt a vereséget, ugyanakkor nem tehetek mást, keményen kell dolgoznom, és bíznom abban, hogy legközelebb majd sikeresebb leszek” – kesergett Wozniacki, aki úgy lehet világranglista-első, hogy Grand Slam-viadalon eddig nem sok babér termett a számára, döntőben is csak egyszer, a tavalyelőtti amerikai nyílt teniszbajnokságon szerepelt.

A másik ágról a harmadikként rangsorolt belga Kim Clijsters került az Australian Open szombaton esedékes döntőjébe, miután ugyanúgy két szettben győzte le az orosz Vera Zvonarjovát, ahogy tette azt szeptemberben, a US Open fináléjában. Akkor 6:2, 6:1-re nyert, most valamivel (nem sokkal) szorosabb meccsen, egy óra és 13 perc alatt diadalmaskodott 6:3, 6:3-ra, így 2004 után először játszhat döntőt Melbourne-ben.

„Remek érzés döntőben lenni, nem is lehet más a célom, mint megpróbálni a csúcsra jutni. Ez lesz itt az utolsó meccs, már nem kell tartalékolni, mindent bele kell adni” – mondta Clijsters, aki vesztett szett nélkül jutott el a negyedik GS-sikerének küszöbére.

Australian Open, elődöntő, nők:
Clijsters (belga, 3.)-Zvonarjova (orosz, 2.) 6:3, 6:3
Li (kínai, 9.)-Wozniacki (dán, 1.) 3:6, 7:5, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik