Élet-Stílus

Szerencsével jutott tovább az Inter – videó

Az Inter büntetőkkel jutott tovább a Napolival szemben, az AC Milan pedig a Sampdoria 2-1-es legyőzésével került a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjébe.

A Napoli talán valamivel közelebb állt a továbbjutáshoz a szerda esti találkozón, hosszabbítás és büntetőrúgások után mégis a címvédő Inter jutott be az elődöntőbe.

Az első félidőben Esteban Cambiasso puskázta el a meccs addig legnagyobb helyzetét (lövése nyomán Morgan De Sanctis bravúrral a lécre tolta a labdát), majd a hajrában Marek Hamsík még az Inter argentin középpályásán is túltett; a szlovák légiós lábában és a fejében is „benne volt” a gól, csakhogy benne is maradt: lövését ugyanis Luca Castellazzi hárította, fejese után pedig Andrea Ranocchia tisztázott a gólvonalon.

A büntetőpárbajban a nápolyi Ezequiel Lavezzi kivételével minden próbálkozó betalált, végül Christian Chivu lőtte elődöntőbe az Intert, amelynek győzelme áldozatokkal járt, lévén Dejan Sztankovicsot és Ivan Cordobát is elveszítette sérülés miatt Nápolyban.

Napoli-Inter – tizenegyespárbaj

A városi rivális, a Serie A-ban jelenleg listavezető AC Milan a Sampdoria legyőzésével váltotta meg a helyét a legjobb négy között. Alexandre Pato volt a vendég milánóiak nyerőembere: a brazil csatár a 17. percben Thiago Silva fejese után helyezett kapásból a bal alsó sarokba, alig négy perccel később pedig egy köténycsel után került ziccerbe, majd a léc alá lőtt. (A gólpasszt a Milanban most debütáló Urby Emanuelson jegyezte.)

A második milánói találattal egyébként el is dőlt a továbbjutás sorsa, hazaiak erejéből ugyanis csupán a szépítésre futotta – az 51. percben Stefano Guberti csúsztatása eredményezett gólt. A kupasorozattól búcsúzni kényszerült genovai együttesben Koman Vladmir a 72. percben lépett pályára, Laczkó Zsolt pedig a kispadon ült. A Samptól viharos előzmények után Milánba igazolt Antonio Cassano 12 percet játszott csereként.

Sampdoria-Milan 1-2

Az AC Milan ellenfele a Palermo lesz az Olasz Kupa elődöntőjében, a címvédő Inter pedig a csütörtök este esedékes Juventus-AS Roma párharc győztesével találkozik majd.

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Napoli-Inter 0-0, 11-esekkel: 4-5
Sampdoria-AC Milan 1-2

Kedden játszották:
Palermo-Parma 0-0, 11-esekkel: 5-4

Csütörtök:
Juventus-AS Roma, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik