Élet-Stílus

Mire megyünk a lengyelek ellen? Szavazzon!

A magyar férfi kézilabda-válogatott a lengyelek elleni helyosztón vívhatja ki az olimpiai selejtezős tornán való szereplés jogát a svédországi vb-n. Ön szerint sikerrel jár a Mocsai-csapat?

A pénteken 18 órakor esedékes magyar-lengyel csata győztese a hetedik helyen végez a svédországi vb-n, és ezzel kiharcolja az olimpiai selejtezős tornán való szereplés jogát.

A két együttes eddig 64-szer találkozott egymással, 10 döntetlen mellett 31-szer a magyarok, 23-szor a lengyelek nyertek. Legutóbb, január 8-án, a gdyniai Újévi Kupán 31-31 lett az eredmény. Az örökmérleg ugyan számunkra kedvesebb, de képet árnyalja, hogy utóbbi időszakban a nagy tornákon a rivális rendre megelőzte a magyarokat.

A magyar és a lengyel együttes is négy ponttal zárt a negyedik helyen a középdöntős csoportjában a most zajló világbajnokságon. A mieink a norvégok legyőzésével eleve két pontot hoztak ebbe a szakaszba, újabb kettőt a németek elleni győzelemmel szereztek, a franciáktól és a spanyoloktól pedig a papírformának megfelelően kikaptak. A lengyelek ugyancsak két ponttal kezdték a középdöntőt, amelyben szoros mérkőzésen 27-26-ra nyertek a szerbek ellen, a dánok és a horvátok ugyanakkor jobbnak bizonyultak náluk.

Ön szerint nyerünk a lengyelek ellen, s meg lesz a célként kitűzött hetedik hely?

A szavazás lezárult. Köszönjük a voksokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik