Élet-Stílus

Fennmaradhat a József Attila Színház

A József Attila Színház vezetése lát reményt arra, hogy tovább működhet színház – derül ki az intézmény fn.hu-nak eljuttatott közleményéből, miután Méhes László igazgató Tarlós István főpolgármesterrel folytatott megbeszélést.

A főpolgármester hivatalában fogadta Méhes Lászlót és a társulatot képviselő Esztergályos Cecília színművészt. Az angyalföldi színház vezetése azért kért személyes találkozót a főpolgármestertől, mert az elmúlt hetek hírei alapján felmerült, hogy az intézményt a költségvetési támogatás jelentős mértékű elvonása miatt a bezárás veszélye fenyegeti. Bár a tárgyalás után kiadott közleményből az nem derült ki, hogy a jelentős mértékű elvonás után hogyan működhet tovább a színház, de az igazgatót úgy tűnik meggyőzte a városvezető.

Erre elsősorban azért volt szükség, mert a főváros költségvetési koncepciójában százötven millió forinttal csökkentette a József Attila Színház költségvetését. Emellett pedig Csomós Miklós, a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes arról is beszélt, hogy miután a József Attila Színháznál 270 millió forintos hiányt fedeztek fel, a főváros más vezetéssel vagy adott esetben másfajta finanszírozással, esetleg másfajta színházként képzeli el az angyalföldi teátrum további sorsát.

A csütörtöki, csaknem egyórás tárgyaláson a főpolgármester bejelentette, hogy a Főváros vezetése nem tervezi a színház bezárását. Méhes László az elhangzottakat értékelve úgy látja: komoly remény van arra, hogy a József Attila Színház a jövőben is ugyanilyen magas színvonalon működhet tovább. A részletekről a színház a jövő héten ígértek tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik