Élet-Stílus

Érik az álomdöntő a Spanyol Kupában – videó

A Real Madrid és Barcelona is kapott gól nélkül, győzelemmel tudta le a Spanyol Kupa előöntőjének első mérkőzését.

A fenti címet némileg kiegészítve azt is írhatjuk, a Barcelona biztosan ott lesz a kupadöntőben, miután szerda este hazai pályán 5-0-ra verte a bajnokságban 18. helyen álló Almeríát. Földöntúli csoda kellene ahhoz, hogy a jövőheti esedékes visszavágón a kiscsapat megfordítsa a párharc állását, ez ugyanakkor – főképp annak ismeretében, hogy a bajnokságban korábban 8-0-ra kapott a Barcától – teljesen elképzelhetetlen.

A Camp Nouban nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a Barcelona nem sokat teketóriázott, a 10. és a 16. perc között háromszor is betalált, Lionel Messi gyorsan duplázott, két találata között pedig David Villa váltotta gólra Xavi kitűnő átadását. A negyedik Barcelona-találatot a 31. percben a nem éppen hórihorgas, ám a rendkívül agilis Pedro szerezte fejjel. A második félidőre egy gólt tartogatott a 25 kupasikerrel rekorder Barca: Messi ezúttal előkészítőként jeleskedett, az akciót Keita fejezte be.

Barcelona-Almería 5-0

„Igazán nagyszerű eredményt értünk el, az 5-0-val elégedettek lehetünk, de még nem jutottunk tovább…” – fogalmazott Pep Guardiola, a Barcelona edzője, aki szavaival nyilván a saját játékosait igyekezte motiválni a tét nélkülinek tetsző visszavágóra.

Spanyolországban ugyanakkor sokan már az álomdöntőről beszélnek, miután a Real Madrid sevillai győzelmével ugyancsak közel került a továbbjutáshoz. A meccs egyetlen gólját Karim Benzema szerezte a 17. percben, miután két pazar cselt követően a hosszú alsó sarokba gurított, ezzel esélyt teremtette arra, hogy a Real 2004 újra döntőt játszhasson – az utolsó, 17. kupagyőzelmét meglehetősen régen, 1993-ban aratta.

Sevilla-Real Madrid 0-1

„Kedvező helyzetben várhatjuk a visszavágót, de nem lefutott a párharc, a Sevilla ugyanis nagyszerű csapat” – mondta a lefújás után Iker Casillas, a madridiak kapusa.

Spanyol Kuirály Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:
Barcelona-Almeria 5-0 (4-0)
Sevilla-Real Madrid 0-1 (0-1)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik