Élet-Stílus

Egy viking a legjobb szakács

Dán szakács lett az idei Bocuse d'Or verseny győztese.

Rasmus Kofoed dán séf nyerte a nagy presztízsű, nyilvánosság előtt zajló Bocuse d’Or szakácsművészeti verseny döntőjét Lyonban.

A dán mesterszakács Tommy Myllymäki svéd, és Gunnar Hvarnes norvég kollegáját megelőzve végzett az első helyen szerda este, és érdemelte ki a fődíjjal járó 20 ezer eurót.

A 36 éves Kofoed fogásait a Geranium nevű koppenhágai étterem vendégei ismerik. A séf négy évvel ezelőtt ezüstérmes, hat évvel ezelőtt bronzérmes lett a gasztronómiai világ egyik legrangosabb megmérettetésén. A Lyonban rendezett szakácsművészeti versenyen a 24 séfnek egy bárányhúsból, valamint egy ördöghalból készült fogást kellett készíteniük.

“Ő egy viking, semmi nem állítja meg” – mondta Jerome Bocuse, az “évszázad szakácsaként” emlegetett Paul Bocuse-nek, a verseny névadójának fia, aki apja amerikai éttermeit vezeti, és képviseli őt a versenyen.

A skandináv szakácsok már tavaly is szép sikereket értek el, 2010-ben az a mindössze 30 éves Geir Skeie diadalmaskodott, aki ezúttal a zsűriben foglalt helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik