Élet-Stílus

Djokovics kiverte Federert

A szerb Novak Djokovics három szettben győzte le a címvédő svájci Roger Federert a Melbourne-ben zajló Australian Open elődöntőjében.

A 23 éves szerb játékos zsinórban másodszor búcsúztatta Grand Slam-elődöntőben Federert azok után, hogy a tavalyi US Openen meccslabdát hárítva győzött ellene.

A melbourne-i meccsük simább volt: Djokovics három szettben diadalmaskodott, ezzel a 2008-as győzelmét követően másodszor jutott fináléba az Australian Openen, egyúttal – szemszögéből – 7-13-ra alakította a címvédő svájci klasszissal szembeni mérlegét.

Az első szettet a rövidítésben húzta be Djokovics, miután az egyetlen bréklabdát Federer elhibázta. A folytatásban 5:2-es vezetésesénél a svájci az egyenlítésért adogathatott, csakhogy nem járt sikerrel, a lendületbe jött szerb riválisa pedig innen fordítva, 7:5-tel a döntő küszöbére lépett.

A harmadik – utolsó – játszma is Djokovics szája íze szerint alakult, Federer ugyan visszavette a „menet” elején elveszített adogatójátékát, de 4:4 után ismét, a mérkőzés során ötödször is elbukta a saját szervajátékát, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés, amelynek végére Federer 44. ki nem kényszerített hibájával került pont.

„Azt gondolom, Novak (Djokovics) nagyszerűen játszott. Nagyon szeretnék itt ötödször is nyerni, de ez most ezzel a meccsel nem sikerülhetett” – magyarázta utóbb Federer.

A második elődöntőre pénteken kerül sor, azon a brit Andy Murray és a világelső Rafael Nadalt búcsúztató spanyol David Ferrer igyekszik beverekedni magát a fináléba.

Ugyanakkor bárki is lesz az ellenfél, ha Djokovics úgy játszik, mint ahogy azt Federer ellen tette, az egyről a kettőre léphet a Grand Slam-sikereket illetően. Az pedig jó előjel lehet a számára, hogy az elődöntőben a svájcit búcsúztatta, hiszen a három évvel ezelőtti melbourne-i győzelme előtt is éppen Federert legyőzve jutott be a döntőbe.

Australian Open, férfi egyes, elődöntő:
Djokovics (szerb, 3.)-Federer (svájci, 2.) 7:6 (7-3), 7:5, 6:4

Pénteken:
Murray (brit, 5.)-Ferrer (spanyol, 7.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik