Élet-Stílus

A Bayern közel került a címvédéshez – videó

A Bayern újabb lépést tett a címvédés felé a Német Kupában, miután 4-0-ra legyőzte a másodosztályú Aachent.

Thomas Müller vezetésével teljesen megérdemelt győzelmet aratott a címvédő Bayern München a Stieber Zoltánnal felálló Aachen vendégeként a kupa negyeddöntőjében.

A különbség azonban lehetett volna kisebb is, miután egy jogosnak tetsző büntetőt nem adott meg a bíró a másodosztályú csapat javára – Luíz Gustavo ugyanis a televíziós visszajátszás tanúsága szerint elgáncsolta Benjamin Auert még az első félidőben -, majd a szünetet követően Thomas Kraft, a bajorok kapusa két esetben is bravúrral hárított.

Akkor egyébként már vezetett a Bayern: a 26. percben Luíz Gustavo beadása után Mario Gomez fejelt a hazaiak kapujába. A 75. percben aztán Müller megkezdte a gólgyártást, Arjen Robben átadása után éles szögből a kapus lábai között találta meg a hálóba vezető utat, alig öt perccel később pedig a megpattanó lövése kötött ki ugyanott.

Müller a negyedik, kegyelemdöfést jelentő Bayern-gólban is „benne volt”, ő passzolt a tizenhatoson belül Bastian Schweinsteigernek, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Robbent. „Nehéz meccs volt, annak ellenére, hogy 4-0-ra nyertünk. A második félidőben akadt olyan periódus, amikor nyomott a Aachen” – nyilatkozta a holland támadó.

A Bayernnel ellentétben a Hoffenheim és a Kaiserslautern nem bírt a másodosztályú ellenfelével, még csak gólt sem tudott lőni – előbbi az Energie Cottbus, utóbbi a Duisburg otthonában maradt alul. A Schalke már kedden bejutott az elődöntőbe – amelynek sorsolása vasárnap lesz -, miután hosszabbítás után legyőzte a vendég Nürnberget.

Német Kupa, negyeddöntő:
Alemannia Aachen (II.)-Bayern München 0-4 (0-1)
Energie Cottbus (II. osztályú)-Hoffenheim 1-0 (0-0)
MSV Duisburg (II.)-1. FC Kaiserslautern 2-0 (1-0)

Kedden játszották:
Schalke 04-1. FC Nürnberg 3-2, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik