Élet-Stílus

Autópiari monstrum lesz a győri Audi

Tovább növelné a német Audi gyár a magyarországi kapacitását. A tervek szerint éves szinten 340 ezer autó készülne hazánkban. Ez napi 1000 darab Audit jelent.

A cég, úgy tűnik komolyan gondolja saját célkitűzését, hogy a világ legnagyobb luxus autó gyártója legyen és ebben Győr is jelentős szerepet kapna. Tavaly szeptemberben már bejelentették, hogy bővítik a győri autógyárat, melynek eredményeként 2013-tól évi 125 000 személyautó legyártására elegendő kapacitás fog rendelkezésre állni – írta meg az Automotive News.

Most az is világossá vált, hogy 2018-tól egy másik bővítési lépcsővel is számolnak, amely immár napi ezer, összesen tehát évi 339 ezer gépkocsi gyártásához elegendő kapacitást jelentene. Ez további 1800 munkaerő foglalkoztatását teszi lehetővé a beszállítói kapcsolatokkal egyetemben pedig összesen 15000 munkást foglalkoztatnának. Az Audi Hungária kommunikációs vezetője Lőre Péter, a Népszabadságnak annyit árult el a két lépcsős bővítés lehetőségéről, hogy a műszakilag lehetséges maximális kapacitást tüntették fel a gyár bővítéséhez kapcsolódó engedély-kérelmeken.

2013-tól Győrben gyártják majd teljes egészében az Audi TT roadstereket, az A3 cabriolet-t és más A3-as alapú modelleket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik