Élet-Stílus

Az Arsenal búcsúztatta Priskinéket – videó

Az Arsenal közel került ahhoz, hogy trófeát nyerjen – a londoniak jó órányi szenvedés után megtörték az Ipswich hősies ellenállását, majd gyorsan dülőre vitték a dolgot.

Priskin Tamás és Fülöp Márton csapata, a másodosztályú Ipswich nem jutott be a döntőbe az angol Ligakupában, miután a keddi visszavágón 3-0-ra alulmaradt az Arsenal otthonában.

Az első negyvenöt percben is inkább az volt a kérdés, a hazaiak mikor veszik be Fülöp Márton kapuját, s az Arsenal lendületét az sem törte meg, hogy a 18. percben Sagna sérülés miatt cserét kért. Van Persie megkocogtatta a felső lécet, majd Fabregas ordító helyzetben helyezett mellé.

Szünet után nőtt a hazai nyomás, míg a vendégek védelme lankadni látszott. Az addig önfeláldozó védők egyre kevésbé értek oda a labdákra, s bár Fülöp eleinte tartotta a lelket csapattársaiban, a 61. percben kapitulált. Az addig halovány Bendtner meglépett a bal szélen, s egy remek csel után esélyt sem adott. A bekapott góltól összezuhant kiscsapat három perccel később újabb gólt kapott, szöglet után az előrehúzódó Koscielny fejelt az ívelésnél hibázó magyar kapus hálójába.

Arsenal-Ipswich – összefoglaló:


A 77. percben Fabregas egy cselsorozat után eldöntötte. Az Arsenal bejutott a Ligakupa döntőjébe. Az első meccsen – Priskin góljával – az Ipswich nyert, a bravúrt azonban ezúttal nem tudta megismételni. Priskint a 63. percben cserélték le.

Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Arsenal-Ipswich Town (II. osztályú) 3-0 (0-0)
Emirates stadion, 59 387 néző. Vezette: Halsey
Gól: Bendtner (61.), Koscielny (64.), Fabregas (77.)
Arsenal: Szczesny – Sagna (Eboue, 18.), Koscielny, Djourou, Clichy – Fabregas, Denilson, Wilshere, Arshavin (Walcott, 84.) – Van Persie (Nasri, 84.), Bendtner
Ipswich: Fülöp – McAuley, Delaney, O’Dea, Leadbitter – Edwards, Norris, Healy (O’Connor, 74.), Kennedy – Wickham, Priskin (Scotland, 63.)
Továbbjutott: az Arsenal, 3-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik