Élet-Stílus

Koalahátizsák

Már nem fér bele az erszénybe, ezért a mamája hátába kapaszkodik a kis koala. Mint egy hátizsák.

A koala szívünk egyik csücske. Hogy a furcsa orra teszi vagy a bojtos füle, a szelíd tekintete vagy a gyapjas bundája, nem tudni. De nagyon szívesen ölelgetnénk mi is egy ilyen helyes, eukaliptuszszagú állatkát. A kis koala neve Owen, és mostanában nőtte ki anyja erszényét, ezért a hátán közlekedik inkább. Így az otthonául szolgáló Riverbanks Állatkert látogatói is többet látnak belőle. Jó nekik!

Mint ausztrál őslakosok, a koalák ritkán látott vendégek az Ausztrálián kívüli állatkertekben. Az egyesült államokbeli Riverbanks Zoo ezért szerencsésnek mondhatja magát, mert azon kevesek közé tartozik, ahol még szaporodnak is e bájos lények. A huszadik század elején egyébként elég rosszul állt a szénájuk, majdnem kipusztultak túlzott mértékű vadászatuk miatt, mert prémjük igen kapós árucikk volt.

A koala szó bennszülött katang nyelven azt jelenti: nem ivó. Találó az elnevezés, mert igen alacsony a folyadékszükségletük. A kisfilmben egy elárvult kölyköt láthatunk, aki nagyon édesen tekintget körbe az átmeneti kuckóul szolgáló sporttáskából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik