Élet-Stílus

Murray tovább takarított

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében búcsúzott a negyedik helyen kiemelt, és idén még szettet sem vesztő Robin Söderling. Andy Murray viszont kirobbanó formában van.

A skót teniszező úgy jutott a legjobb nyolc közé, hogy szettet sem vesztett, legutóbb a 11. helyen kiemelt Jürgen Melzerrel törölte fel a pályát: az osztráknak momentuma sem volt. Murray 6:3, 6:1, 6:1-re nyert, s így csak 22 játékot vesztett a torna során.
„Tavaly életem legjobb formájában játszottam itt” – emlékezett a mérkőzésen csak tíz ki nem kényszerített hibát vétő brit. „Idén is jól megy a játék, remélem, a továbbiakban sem esik vissza a formám.”

2010-ben az ötödik helyen kiemelt teniszező a döntőig menetelt úgy, hogy Rafael Nadalt is eltakarította az útból, a fináléban azonban Roger Federer megállította. Ő is az esélyesek között van, akárcsak az ismétlésre készülő svájci, avagy a zsinórban negyedik Grand Slam-elsőségére, a „Rafa Slam re” áhítozó spanyol. Ahhoz viszont a negyeddöntőben le kellene győzni Alekszandr Dolgopolovot.

Melzer (jobbra) a második szettől feladta (MTI/EPA)

Melzer (jobbra) a második szettől feladta (MTI/EPA)

A 22 éves ukrán csak a negyedik Grand Slam-tornáján vesz részt, és az előző körben a szintén kiemelt francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le öt szettben. A nyolc között viszont „nagyvadat” ejtett, hisz azt a Robin Söderlinget búcsúztatta, aki addig játszmaveszteség nélkül menetelt, s nyolc mérkőzés óta veretlen volt. A negyedik kiemelt svéd óriást ötjátszmás csatában 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2-re múlta felül.

„Érdekes mérkőzés lesz, Alekszandr ugyanis nem mindennapi figura. Játékstílusa egyéni és színes, sokszor húz olyat, amire nem készül fel az ember” – méltatta leendő ellenfelét Murray, de Söderling is megemelte kalapját az ifjú előtt.

„Jó játékos. Nagyon jó a fonákja, s remekül irányít vele. A védekezése is kifogástalan, nagyon jól támad vissza: egyszóval, remek kis játékos” – értékelt a hat ász mellett ugyanannyi kettős hibát vétő, így adogatását joggal keveslő skandináv.

Ausztrál Open, nyolcaddöntő
Férfiak:
Dolgopolov (ukrán)-Söderling (svéd, 4.) 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2
Ferrer (spanyol, 7.)-Raonic (kanadai) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4
Murray (brit, 5.)-Melzer (osztrák, 11.) 6:3, 6:1, 6:1
Nők:
Zvonarjova (orosz, 2.)-Benesova (cseh) 6:4, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 12.)-Peng (Peng, kínai) 7:5, 3:6, 7:5
Kvitova (cseh, 25.)-Pennetta (olasz, 22.) 3:6, 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik