Élet-Stílus

Benzema betalált – videó

A Real Madrid a francia támadó góljával birkózta le a Mallorcát. Michael Laudrup csapata kemény diónak bizonyult, a vendégek a kapufát is megdöngették.

A Real Madrid hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Real Mallorca felett a Primera División 20. fordulójában. A mallorcaiak ellen, a hétközi Sevilla elleni kupamérkőzésre tekintettel, Jose Mourinho igyekezett tartalékolni – az idény végigjátszó Xabi Alonso, Khedira és Özil pihenőt kapott, míg a sérülés után felépülő Gago és Kaká, valamint Granero futhatott ki a pályára.

A trió nem villogott. Annak ellenére, hogy a madridiaknál volt többet a labda, kevés volt a helyzetük, ellenben a 14. percben Nsue faképnél hagyta az elől ragadt Marcelót, s a kapufára lőtt. A Santiago Bernabéu lelátóin elvétve már fütyültek a szurkolók, Mourinho így a szünetben megszakította Alonso és Özil pihenőjét, s a spanyol középpályás rögtön a második félidő elején egy egészséges lövéssel jelentkezett – a másik oldalon Webo lövését védte Casillas.

Real Madrid-Mallorca – összefoglaló:


Egyórányi gyömöszölés után a Real végre megtörte a Mallorca addig remek védelmét. Ronaldo és Granero játszott össze, a labda a kezdőbe magát visszaverekedő Benzemához került, s a sokat kritizált francia támadó egy lapos lövéssel megszerezte a vezetést.

A folytatásban is a vendéglátók játszottak veszélyesebben, Ronaldo egyenlített a kapufák terén, Benzema is elpackázott két lehetőséget, igaz, az utolsó percekben nőtt a drukk, amikor Webo egyedül rajtolt a kapu felé – ám kisodródott, s éles szögből leadott lövése nem hozta zavarba Casillast.

Primera División, 20. forduló:
Real Madrid-Real Mallorca 1-0 (0-0)
Santiago Bernabéu, 75 ezer néző. Vezette: Iturralde González
Gól: Benzema (61.)
Real Madrid: Iker Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo – Gago (Xabi Alonso, 46.), Granero (Lass, 63.) – Cristiano Ronaldo, Kaká (Özil, 46.), Di María – Benzema.
Mallorca: Aouate – Ratinho, Ramis, Nunes, Kevin – Nsue, Joao Víctor, Tejera, Pereira – Castro, Webó.

Villarreal-Real Sociedad 2-1 (1-1)
Gól: Rossi (41., 47.), illetve Aranboru (30.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 55 pont (64-11), 2. Real Madrid 51 (48-17), 3. Villarreal 42 (40-21), 4. Valencia 40 (33-23), 5. Espanyol 37 (28-26), 6. Atletico 30 (31-24), 7. Sevilla 29 (30-32), 8. Bilbao 29 (29-31, 19 mérkőzés), 9. Mallorca 27 (23-25)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik