Élet-Stílus

Áll a bál a Bayern Münchennél

A klubelnök Uli Hoeness után a sportigazgató Christian Nerlinger is bírálta Louis van Gaalt, a német Bayern München holland vezetőedzőjét.

„Meg kell értenie, hogy ebben a klubban rajta kívül mások is illetékesek szakmai kérdésekben” – idézte Christian Nerlinger sportigazgatót hétfőn a Bild című napilap.

A legújabb vita a térdsérüléssel bajlódó Franck Ribéry ismételt szerepeltetése körül alakult ki. Van Gaal korábban úgy fogalmazott, hogy nem Nerlingernek kell megmondania, mikor bevethető a szélső.

„Nevetséges ilyesmiből ügyet csinálni, az orvosi stábbal egyeztetve mondtam azt, hogy Ribérynek ezen a héten még nem kellene játszania” – folytatta Nerlinger, aki leginkább azt kifogásolja, hogy az 59 esztendős edző a sajtóban üzenget, ha valami gondja van.

Az összezörrenés már csak azért is jelzés értékű, mert eddig éppen Nerlinger volt az, akivel a vezetőség tagjai közül a legjobb viszonyban volt van Gaal. A korábban a klubelnök Hoeness is amiatt bírálta a holland szakvezetőt, amiért önfejű, senkire sem hallgat, nem hajlandó velük érdemben kommunikálni. Van Gaalnak egyébként rosszul estek Hoeness szavai, mert szerinte éppen a kommunikáció a legnagyobb erőssége.

Az előző szezonban Németországban duplázó, emellett BL-döntős Bayern jelenleg negyedik helyen áll a Bundesligában – de jelentős a lemaradása az éllovas Dortmunddal szemben -, és versenyben van még a Német Kupában, valamint a Bajnokok Ligájában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik