Élet-Stílus

Megszakadt az Inter sorozata – videó

A Serie A 21. fordulójában mindenki a Milan és a Roma kezdére játszott. Kikapott az Inter és a Lazio, ikszelt a Juventus. A Napoli viszont győzött az egyre mélyebbre süllyedő Bari otthonában.

Az Udinese hazai pályán hátrányból fordítva magabiztosan, két góllal nyert a címvédő Inter ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. Az udineiek nagyszerű játékkal győzték le a milánói csapatot, mely először szenvedett vereséget új edzőjével, Leonardóval a kispadon.

A bajnok brazil mestere kényszerűségből több helyen is változtatott: Diego Milito hiányában Pandev volt az Inter egyik támadója, míg Cordoba elfoglalta helyét Lúcio oldalán. Úgy tűnt, hogy Sanchez korai helyzete ellenére az Inter elfogyasztja ebédre a friuliakat, hisz a 16. percben Motta szerzett labdát, visszapasszolt, s a tizenhatos sarkánál Sztankovics tűnt fel a legjobbkor.

Az Antonio Di Natale és Alexis Sanchez által inspirált hazaiak viszont nem szomorkodtak sokáig; Sztankovics újabb nagy lövése után jobbról végzett el szögletet a hazai együttes, s a hátvéd Cristian Zapatának igencsak elsült a rosszabbik lába, Castellazzinak esélye sem volt. Nem sokkal később már hazai előnyt mutatott a tabella. Antonio Di Natale szabadrúgásból átverte a falat, de Castellazzit is, s ezzel idei 15. találatát ünnepelhette.

Di Natale nem vacakolt a szabadrúgással (MTI/EPA)

Di Natale nem vacakolt a szabadrúgással (MTI/EPA)

Szünet után is a hazaiaknál maradt a kezdeményezés. Előbb Pinzi játszotta ki a vendégek lestaktikáját, majd Domizzi szabadrúgását piszkálta ki az Inter kapusa. A lefutballozott Inter játékosai mindezt nehezen bírták, s mivel Motta keményen odalépett Sancheznek, a játékosok közel álltak ahhoz, hogy tengelyt akasszanak. A futball mellett döntöttek, de ebben továbbra is az Udinese volt a jobb, s a hazai csapat a 69. percben eldöntötte a találkozót; Asamoah kiugratása után Domizzi állította be a végeredményt.

A Rudolf Gergellyel felálló, sereghajtó Bari hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Napolitól, a magyar csatárt a 78. percben lecserélték. A dobogós helyért küzdő Lazio és Juventus botlott: a római gárda kikapott Bolognában, míg a torinói alakulat döntetlent játszott a Koman Vladimirt és Laczkó Zsoltot nélkülöző Sampdoria vendégeként.

Udinese-Inter – összefoglaló:


Serie A, 21. forduló:
Udinese-Inter 3-1 (2-1)
Friuli stadion, 25 ezuer néző. Vezette: Morganti
Gól: Zapata (21.), Di Natale (25.), Domizzi (69.), illetve Sztankovics (16.)
Udinese: Handanovic – Benatia, Zapata, Domizzi – Isla, Pinzi, Inler, Asamoah, Armero – Sanchez, Di Natale (Denis, 87.).
Inter: Castellazzi – Maicon, Lúcio, Cordoba, Chivu (Santon, 90.) – J.Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta (Biabiany, 71.) – Sztankovics – Pandev, Eto’o.

Bari-Napoli 0-2 (0-1)
Gól: Lavezzi (38.), Cavani (87.)
Kiállítva: Parisi (67., Bari)

Bologna-Lazio 3-1 (2-1)
Gól: Ramirez (36.), Di Vaio (39., 90.), illetve Floccari (5.)
Kiállítva: Dias (86., Lazio)

Chievo-Genoa 0-0
Kiállítva: Bostjan (68., Chievo)

Fiorentina-Lecce 1-1 (0-1)
Gól: Gilardino (56.), illetve Di Michele (29.)

Sampdoria-Juventus 0-0

Az élcsoport:
1. Milan 41 pont (35-18, 20 mérkőzés), 2. Napoli 40 (32-20), 3. Roma 38 (31-24), 4. Lazio 37 (27-21), 5. Inter 35 (33-22, 20), 6. Juventus 35 (35-25), 7. Palermo 34 (34-25), 8. Udinese 33 (34-28)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik