Élet-Stílus

Federer beállította Connors csúcsát

A címvédő Roger Federer négy játszmában legyőzte a spanyol Tommy Robredót az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A svájci sorozatban 27. Grand Slam tornáján jutott be a legjobb nyolc közé, amivel beállította az amerikai Jimmy Connors rekordját – utoljára a 2004-es Roland Garroson esett ki a 3. fordulóban. A melbourne-i torna 2. kiemeltje négy játszmában verte spanyol riválisát.

Federer az első szettben egyetlen pontot sem vesztett adogatójátékból, a második játszmában viszont visszaesett – és Robredo feljavult – így el is bukta a szettet (a spanyol harmadik alkalommal rabolt játszmát, a tizedik meccsükön).
„A második játszmában nem működött az adogatásfogadásom, a labdák nem oda jutottak, ahova szntam őket” – fogalmazott a svájci. „Amikor Tommy 4:3-ra ellépett, nem tudtam követni, ez is jelzi, milyen marginális a különbség a topjátékosok között.”

Federer aztán a harmadik játszmától ismét megtalálta a ritmust, s miután 1:0 után elvette ellenfele adogatását, nem volt megállás.

„Negyeddöntős vagyok. Ismét van esélyem arra, hogy elődöntőbe jussak. Elégedett vagyok” – értékelt a nyolc között az Andy Roddick-Stanislas Wawrinka amerikai-svájci meccs győztesével játszó volt világelső.

Federer beállította Connors csúcsát 1

A svájci csúcsa meleltt a hölgyeknél is megdőlt egy rekord. Francesca Schiavone ugyanis négy óra, 44 perc alatt 6:4, 1:6, 16:14-re múlta felül az orosz Szvetlana Kuznyecovát, minden idők leghosszabb női Grand Slam-mérkőzésén. A kiegyensúlyozott találkozóról mindent elmond, hogy Schiavone hat meccslabdát hárított, s csak harmadszorra tudta befejezni a találkozót.

A harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovicsnak és a hatodik helyen rangsorolt cseh Tomas Berdychnek meg sem kellett izzadnia a nyolcaddöntőben: előbbi a spanyol Nicolas Almagro, utóbbi pedig a szintén spanyol Fernando Verdasco ellen győzött könnyedén, három játszmában. A nőknél az első helyen kiemelt Caroline Wozniacki magabiztosan nyert a lett Anastasija Sevastova ellen.

Ausztrál Open, negyeddöntő
Férfiak:
Federer (svájci, 2.)-Robredo (spanyol) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2
Djokovics (szerb, 3.)-Almagro (spanyol, 14.) 6:3, 6:4, 6:0
Berdych (cseh, 6.)-Verdasco (spanyol, 9.) 6:4, 6:2, 6:3

Nők:
Wozniacki (dán, 1.)-Sevastova (lett) 6:3, 6:4
Schiavone (olasz, 6.)-Kuznyecova (orosz, 23.) 6:4, 1:6, 16:14
Na (kínai, 9.)-Azarenka (fehérorosz, 8.) 6:3, 6:3
Petkovic (német, 30.)-Sarapova (orosz, 14.) 6:2, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik