Élet-Stílus

Schirilla jégtáblák között úszott Bikácson

Ifjabb Schirilla György szombaton a Tolna megyei Bikácson kezdte meg idei téli úszósorozatát. Egy jégtáblába csúnyán beverte a kezét, vérzett is az ujja, de komolyabb baja nem esett.

„Nagyon jól sikerült ez a mai úszás, ennek örülök. Úszásom előtt csónakkal törték fel a nagyjából két centis jégréteget, így jégtáblák között úsztam át háromszor oda-vissza a tavat. Az egyik jégtáblába csúnyán bevertem a kezem és a gyűrűs ujjam vérzett, de komolyabb baj nem történt. A helyiek nagyon készültek, s azt gondolom, sikerült jól szórakozniuk” – nyilatkozta az MTI-nek ifjabb Schirilla György, aki 21 percet töltött a bikácsi tóban, s úszását követően egy előadást is tartott az egészséges életmódról.

A 49 esztendős, civilben többek között jógát oktató Schirilla 2011-ben öt alkalommal úszik: a szombati kísérletét követően Budapesten, Vácon, Kecskeméten, valamint Mosonmagyaróváron tempózik majd. Célja továbbra is a hagyományőrzés – édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, ugyanakkor fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik