Élet-Stílus

Továbbjutott az Arsenal – videó

Az Arsenal tetszetős futballal továbbgyalogolt az FA-kupában, és így Arséne Wenger rekordja is makulátlan: a francia mester alacsonyabb ligás együttestől még nem kapott ki a kupasorozatban.

A londoni 1-1 utáni megismételt találkozón a leedsi Elland Roadon veselkedtek egymásnak a felek, ám ezúttal az Emirates-ben csak az utolsó pillanatokban, egy Fabregas-büntetővel egyenlítő Arsenal volt az a csapat, amelynek az akarata érvényesült.

A találkozó kimenetele ugyanakkor csak a hajrában dőlt el – a legjobbját, Luciano Becchiót nélkülöző Leeds ugyanis az első félidő hajrájában talpra állt. Előtte Arsavin passzát Nasri váltotta gólra, majd a Chamakh helyzeténél óriásit védő Kasper Schmeichelt Sagna győzte le egy remek lövéssel.

Johnson egy ballábas bombával szépített a szünet előtt, de a hazaiak hiába harcoltak az egyenlítésért, újabb gólt a Bendtner remek beadása után a kapuba fejelő Van Persie ért el.

Leeds-Arsenal – összefoglaló:


A négy sorozatban is érdekelt Arsenal legközelebb a Huddersfield Town együtetsével mérkőzik – a második vonalban szereplő kiscsapatnak nehéz dolga lesz, hisz Arséne Wenger irányításával az Arsenal még nem kapott ki alacsonyabb divíziójú csapattól.

FA Kupa, 3. forduló, megismételt mérkőzés:
Leeds United (II. osztályú)-Arsenal 1-3 (1-2)
Elland Road, 38 232 néző. Vezette: Dean
Gól: Johnson (37.), illetve Nasri (5.), Sagna (35.), Van Persie (76.)
Leeds: Schmeichel – Connolly, Bruce, Parker, O’Brien (Bromby, 66.) – Gradel, Howson, Johnson, Paynter (Somma, 68.) – Watt (Sam, 79.), Snodgrass
Arsenal: Szczesny – Sagna, Koscielny, Djourou, Gibbs – Nasri (Clichy, 83.), Denilson, A Song, Arsavin (Van Persie, 71.) – Chamakh (Fabregas, 71.), Bendtner

Német Kupa, nyolcaddöntő:
Kickers Offenbach (III.)-Nürnberg 0-2
TuS Koblenz (III.)-Kaiserslautern 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik