Élet-Stílus

Mourinho a távozását lebegteti

A portugálnak elege lett abból, hogy nyár óta hiába rimánkodik egy támadóért. A több fórumon is a legjobb edzőnek választott madridi szakvezető a távozásával presszionál.

Spanyolországi források szerint elképzelhető, hogy Jose Mourinho nyáron szedi a sátorfáját Madridban. A tavaly az Interrel – az európai és olasz szuperkupa kivételével – mindent megnyerő, s korábban a Porto és a Chelsea élén is sikereket halmozó edző az AS szerint olyan rossz viszonyt ápol Jorge Valdano sportigazgatóval, hogy akár ennek is folyománya lehet az előrehozott távozás.

Mourinho nyáron vette át a Real kormányát, és több kiszemeltjének megszerzését (a két németet, Khedirát és Özilt, valamint a portugál Carvalhót) átverte a spanyol vezetőségen. A korábban kolosszális összegeket költő, s emiatt ennél is nagyobb tartozásokat felhalmozó madridi vezetőség viszont megálljt parancsolt akkor, amikor egy támadó megszerzését is előrevetítette.

Ősszel még csak-csak bejött az argentin Higuaín és a kezdőből egyre inkább kiszoruló Benzema váltogatása, de előbbi sérülése nyomán a Real támadójátéka akadozni kezdett, aminek legékesebb bizonyítéka a sereghajtó Almeria otthonában bemutatott vasárnap esti szerencsétlenkedés (1-1). A Valdano szavaira hallgató madridi vezetőség viszont elvetette Mourinho egyre kétségbeesettebb kérését – s újabb csepp a pohárban, hogy az egykori világbajnok Real-nagyság a sajtóban kritizálta a portugált, felróva neki, hogy Benzemát túl későn állította be az Almeria ellen.

Bár a játékosok részéről megszólaló Iker Casillas sietett eloszlatni az egyre erőteljesebbé váló pletykákat (a csapatkapitány kapus szerint főnökének esze ágában sincs elhagyni a Santiago Bernabéut), a nemzetközi sajtó máris spekulál: az olasz lapok azt valószínűsítik, hogy Mourinho a Serie A-ban (Inter) folytatja, míg Angliában az a meggyőződés, hogy Mourinho Milánó után másodszor is Roberto Mancini örökébe lép (Manchester City).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik