Élet-Stílus

Háromgólos előnyt szerzett a Honvéd

Háromgólos előnyre tett szert a Nagyváraddal szemben a február 2-i visszavágóra a Honvéd férfi vízilabdacsapata a LEN Kupa negyeddöntőjének első, budapesti mérkőzésén. Az FTC ötgólos hátrányból várja a visszavágót.

A több magyart is foglalkoztató nagyváradi együttes alaposan ráijesztett a Honvédra, amely vezetést szerzett ugyan az ifjú Bátori Bence jóvoltából, majd a válogatott center Hárai Balázs révén is eredményes volt, ám a vendégek az első pihenőig 3-2-re, majd a második negyed elején 4-2-re elhúztak.

A Kőér utcaiak szerencséjére nagy napot kifogó, s a védekezést is remekül segítő Hárai kétszer egymás után betalálva egyenlített (4-4), ám a nagyszünetre így is 5-5-tel volt kénytelen elvonulni a hazai gárda úgy, hogy Tóth Márton volt az “ügyeletes egalizáló”.

A harmadik nyolc percben végre visszavette a vezetést a Honvéd – Bátori középről vágta védhetetlenül a hálóba a labdát (6-5) -, majd 6-6 után két Salamon Ferenc-góllal sikerült a minimálisnál nagyobb különbségre is szert tenni (8-6).

Csakhogy a romániai vendégek szívósan tapadtak a házigazdákra, és a szépítést követően a befejező játékrész elején ki is egyenlítettek (8-8).

Szivós Márton bombája hozta megint “haza” az előnyt (9-8), majd az ő álompasszából a “mesternégyest” összehozó Hárai alakította 10-8-ra az állást. Az Oradea nem hagyta annyiban (10-9), de Bátorinak, majd Tóthnak is helyén volt a szíve és főleg a keze (12-9). A háromgólos előny dacára, a látottak alapján igen nehéz visszavágóra számíthat a Honvéd Nagyváradon két hét múlva.

Ötgólos hátrányban az FTC
Az FTC ötgólos vereséget szenvedett az olasz Savona otthonában a férfi vízilabda LEN Kupa negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.
Wiesner Tamás, az FTC szakosztály-elnöke:
“A harmadik negyedig, 6-4-ig kiválóan tartotta magát a csapat, kár ezért az ötgólos vereségért, nagy lett a különbség. Nagyon hiányzott két olimpiai bajnokunk, a betegség miatt otthon maradt Varga Tamás és Varga I Zsolt, velük kiegészülve a visszavágón szép eredményt remélünk elérni.”

LEN Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Groupama-Honvéd – Oradea (román) 12-9
(2-3, 3-2, 3-2, 4-2)
A Honvéd góldobói: Hárai 4, Bátori 3, Salamon, Tóth M. 2-2, Szivós 1

Savona (olasz) – FTC-Fisher Klíma 10-5
(3-0, 1-1, 2-3, 4-1)
Az FTC góldobói: Szeles, Misic 2-2, Ágner 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik