Élet-Stílus

Elnáspágolták a Barcelonát – videó

A másodosztályú Betis elleni kupavisszavágón megszakadt a katalánok veretlensége. Sevillában a büntetőt is rontó Messivel felálló Barca-B már az első félidőben alulmaradt.

A Barcelona 3-1-es vereséget szenvedett a Real Betis otthonában, de az első mérkőzésen aratott 5-0-ás sikerének köszönhetően így is bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Spanyol Király Kupában. Ugyanakkor megszakadt a katalánok 28 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, ami így is klubrekord.

A Segunda División listavezetője már a 2. percben betalált, a barcelonai vészharangok azonban a 7. perctől zúgtak igazán. A Betis Molina révén ugyanis nem egész nyolc perc alatt kétgólos előnyre tett szert. A 70. másodpercben Salva szabadrúgása után előbb fejjel győzte le Pintót, majd nem sokkal később kihasználta Ezequiel remek passzát, és megduplázta találatai számát.

A megzavarodott barcelonai védelem majdnem összehozta a harmadikat is: Pique végül az utolsó pillanatban mentett Molina elől. A katalánok ezt követően felocsúdtak, s elsősorban Xavi és Afellay révén igyekeztek fölénybe kerülni a középpályán. Az irányító a hajrához közeledve gólpasszal pátyolgatta az addig nem sokat mutató Messit, ám a hazaiak mégis kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre, a csapatkapitány Arzu ugyanis szintén megvillant.

Betis-Barcelona – összefoglaló:


A második félidőben aztán Messi is igazolta, hogy „emberből van”. Isidoro kezezése után az argentin végezhetett el büntetőt, viszont megbotlott, és a léc fölé helyezett. A folytatásban Messi szabadrúgása és Nacho óriási ziccere fokozta az izgalmakat, ekkorra azonban eldőlt, hogy a Betis nem lesz képes megfordítani a párharc állásását.

Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Real Betis (II.)-Barcelona 3-1 (3-1)
Sevilla, Benito Villamarín, 35 ezer néző. Vezette: Clos Gómez
Gól: Molina (2., 7.), Arzu (45.), illetve Messi (37.)
Betis: Casto – Isidoro, Roversio, Belenguer, Nacho – Iriney (Cañas, 61.), Arzu, Salva Sevilla – Ezequiel (Fernando Vega, 65.), Jorge Molina (Isarel, 78.) – Jonathan Pereira.
Barcelona: Pinto – Adriano, Piqué, Milito, Maxwell – Mascherano, Xavi (Busquets, 78.), Keita – Bojan (Jeffren, 85.), Messi, Afellay (Abidal, 78.).
Továbbjutott: a Barcelona, 6-3-as összesítéssel

Deportivo La Coruna-Almeria 2-3 (1-2)
Gól: P. Alvarez (44., 11-esből), Adrian (51.), illetve Corona (19.), Crusat (20.), Goitom (55., 11-esből)
Tj: az Almería, kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik