Élet-Stílus

Hemzsegnek a barcelonaiak az álomcsapatban

A Barcelonából hatan kerültek az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által szerdán kihirdetett év csapatába.

A spanyol bajnok Barcelonát, akárcsak az országok közül a vb-címvédő Spanyolországot hat-hat játékos – köztük a FIFA-aranylabdás argentin Lionel Messi – képviseli az UEFA „álomtizenegyben”, míg a Bajnokok Ligája-győztes olasz Inter csapatából a brazil Maicon és a hollandokkal világbajnoki döntős Wesley Sneijder kapott helyet a legjobbak között.

A nemzetközi szövetség (FIFA) által múlt héten kihirdetett év csapatához képest egyetlen változás van: abban az Intert erősítő brazil Lúcio szerepelt a védelemben, míg az UEFA együttesében helyette a Chelsea angol védője, Ashley Cole kapott helyet.

Az év legjobb edzője – ahogy a FIFA-nál is – a nyáron az Intertől a Real Madridhoz igazolt portugál José Mourinho lett.

A csapatot az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának látogatói állíthatták össze szavazataikkal. Minden poszton öt jelölt közül választhattak a szurkolók.

Az év csapata 2010-ben az UEFA szerint: Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) – Maicon (brazil, Inter), Gerard Pique (spanyol, Barcelona), Carles Puyol (spanyol, Barcelona), Ashley Cole (angol, Chelsea) – Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Xavi (spanyol, Barcelona), Wesley Sneijder (holland, Inter), Andres Iniesta (spanyol, Barcelona) – Lionel Messi (argentin, Barcelona), David Villa (spanyol, Valencia és Barcelona). Szakvezető: José Mourinho (portugál, Inter és Real Madrid).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik