Élet-Stílus

Győzött és továbbjutott a Pécs

A Pécs hazai pályán legyőzte a csoportelső olasz Tarantót a női kosárlabda Euroligában, ezzel továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

A pécsiek egy 10-4-es kezdéssel lepték meg az éllovas Tarantót. Az olaszok azonban – akik két hónapja 68-40-re legázolták a magyar csapatot – felzárkóztak, ám zsinórban hét pécsi pontnak köszönhetően a második negyedben tízpontos hátrányba kerültek.

A magyar bajnok nem állt meg, záporoztak a triplák a gyűrűbe, Iványi és Fegyverneky remekelt, s bár 15 pont is volt a különbség (34-19), a félidőben csak 41-29 volt az állás.

A térfélcsere után a vendégek a tavalyi All Star-gálán is szerepelt Young révén átmenetileg közelebb kerültek, de Quigley kosaraival ismét „helyreállt a rend”, és a zárószakasznak 56-43-mal vágtak neki a csapatok. Ebben a mecsekaljai együttes jól sáfárkodott az idővel, így megszerezte a nyolcaddöntőt érő győzelmet (72-58).

Az öt győzelemmel és öt vereséggel záró Pécs negyedik helyezettként jutott tovább.

„Fantasztikus győzelmet arattunk a Taranto ellen, ezt természetesen a szurkolóinknak ajánlunk. Felnőttünk mint csapat, remek meccset játszottunk az olaszokkal. Nem találok szavakat” – nyilatkozta a szerda esti meccs után Zseljko Djokics, a Pécs vezetőedzője.

Női Euroliga, A csoport, 10. forduló:
Pécs 2010-Taranto (olasz) 72-58
A magyar csapat legjobb dobói: Fegyverneky 16, Iványi 14, Griffin 13, Nagy-Bujdosó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik