Élet-Stílus

Federer megizzadt Melbourne-ben

A második helyen kiemelt, címvédő Roger Federer a vártnál nehezebben nyert az Australian Open második körében a francia Gilles Simon ellen.

A Melbourne-ben ötödik sikerére, összesen 17. egyéni Grand Slam-címére hajtó svájci sztár a második körben alaposan megizzadt a rangsorban 34. francia Gilles Simon ellen.

Federer alig több mint egy óra után a megnyert szettek tekintetében már 2:0-ra vezetett, ellenfele azonban a folytatásban négyszer is elvette az adogatását – amely általában jól működik, most azonban akadozott -, s így 6:3-mal és 6:4-gyel egyenlített.

Az ötödik, döntő szettben 2:2 után kerekedett felül az esélyesebb, a szervák tekintetében feljavult Federer: a meccs során nyolcadik alkalommal elvette Simon szervajátékát, és 5:2-re elhúzott, végül az utolsó felvonást 6:3-ra megnyerve lépett a harmadik fordulóba, amely során a belga Xavier Malisse lesz majd az ellenfele.

„Gilles nagy játékos, úgyhogy ellene a meccsek sohasem könnyűek. Remélem, többé nem találkozunk. A harmadik játszma elég szokatlan volt, mert általában nem brékelnek le egymásután háromszor. Ennek ellenére nem játszottam rosszul” – mondta Federer.

A nőknél a Roland Garros tavalyi győztese, az olasz Francesca Schiavone szintén nagy csatában, csak a 9:7-re megnyert döntő szettel jutott túl a világranglistán 104. Rebecca Marinón. Az amerikai Venus Williams is túlórázott, miután az első szettet rövidítésben elveszítette a cseh Sandra Zahlavova ellen – de ezután már hengerelt.

A tavalyi döntős belga Justine Heninnek és a világelső dán Caroline Wozniackinek nem volt gondja, simán ment tovább. Utóbbi 58 perc alatt, mindössze egy gémet veszítve verte az amerikai Vania Kinget – és nagy sebességgel robog az első GS-diadala felé.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik