Élet-Stílus

Új jelölt a teniszszövetség elnöki posztjára

Indul a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjáért Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke a jövő szombaton esedékes tisztújító közgyűlésen.

“A világ egyik legnézettebb, legnépszerűbb sportágáról van szó, amelyben az újkori gladiátorok vívják hallatlanul érdekes és izgalmas csatáikat. Nálunk azonban valami nagyon nincs rendben a teniszéletben, ezért gondoltam, s barátaim is kapacitáltak rá, hogy megméretem magam és indulok az elnökválasztáson – mondta az MTI-nek kedden Szűcs Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője. – Úgy vélem, rendet kell teremteni a szövetségben, nagyon sok a tennivaló, foglalkozni kell az utánpótlás-neveléssel, támogatni kell a tehetséges és feltörekvő fiatalokat, hiszen megengedhetetlen, hogy kizárólag szülői támogatással léphessenek előre.”

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, aki évtizedek óta amatőr teniszező, elmondta, véleménye szerint jelenleg széthúzás jellemzi a teniszéletet.
“Klikkek, szekértáborok alakultak ki, a széthúzás a jellemző, és ezen sürgősen változtatni kell – fogalmazott. – Nagyon furcsának tartom többek között, hogy nem kezelik kellő rangon a Budapest Grand Prix-t, amelyet évről évre a Római Teniszakadémián bonyolítanak le. Más országok nagyon boldogak lennének, ha egy ilyen rangos versenyt rendezhetnének. Egy-egy hazai országos bajnokságnak alig van visszhangja, és még sokáig sorolhatnám a gondokat, bajokat. Egyszóval sürget az idő.”

A szövetség jelenlegi elnöksége 2010. december 31-ével mondott le. Nagy Tünde, az MTSZ elnöke november elején kezdeményezte a tisztújítást azzal az indokkal, hogy az elnökség az elmúlt hat hónapban érdemi munkát nem végzett, ellenben sok időt pazarolt parttalan viták lefolytatására.
Az ügy előzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesület szerint szabálytalan volt a március 21-i elnökválasztás. Nagy Tünde 78-64-re nyerte az akkori szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben.

Szűcs Lajos mellett Nagy Tünde jelezte, hogy indul az elnöki posztért, az MTI értesülése szerint Berényi János ezt nem tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik