Élet-Stílus

Megbotlott az AC Milan – videó

A listavezető AC Milan 1-1-es döntetlent játszott a Leccével az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnap esti záró mérkőzésén.

„Nem volt sok helyzetünk, voltaképpen nagyon kevés lehetőségünk volt…” – magyarázta utóbb Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője csapata pontvesztésének okait.

Az első félidőben alig forogtak veszélyben a kapuk, de a második játékrész valamivel eseménydúsabb volt. Rögtön az elején, a 49. percben Zlatan Ibrahimovic villant egyet – és máris vezetett az AC Milan.

Lecce-AC Milan 1-1

A szezonban 11. gólját szerző svéd csatár egy hosszú indítást követően mellel maga elé tette a labdát, majd nagyszerűen emelt a kapuba. A hazai hálóőr hiába nyújtózkodott…

„Nem számítottam arra, hogy onnan rálövi, ámbátor egy olyan klassztól, mint Ibrahimovic, bármi kitelik. A kiesés ellen harcolunk, így a Milan ellen a döntetlen számunkra jó eredmény ” – mondta a meccs után Antonio Rosati, a Lecce kapusa.

Az egyenlítésre a 82. percig kellett várni, David Di Michele lövése még a kapufán csattant, ugyanakkor a szöglet után Ruben Olivera kapásból már a hálóba lőtt.

A Serie A 20. fordulóját követően a listavezető AC Milan előnyre négy pontra csökkent a Napolival és a Lazióval szemben, és az AS Roma is közelebb férkőzött az AC Milanhoz.

Serie A, 20. forduló:
Lecce-AC Milan 1-1 (0-0)
Gól: Oliveira (82.), ill. Ibrahimovic (49.)

Korábbi eredmények:
Cagliari-Palermo 3-1
Brescia-Parma 2-0
Catania-Chievo 1-1
Cesena-AS Roma 0-1
Genoa-Udinese 2-4
Juventus-Bari 2-1
Lazio-Sampdoria 1-0
Inter-Bologna 4-1
Napoli-Fiorentina 0-0

Az élcsoport:
1. AC Milan 41
2. Napoli 37 (30-20)
3. Lazio 37 (26-18)
4. AS Roma 35
5. Juventus 34
6. Inter 32

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik