Élet-Stílus

Irány a londoni olimpia!

Bár néhány sportágban már tavaly elkezdődött a kvalifikációs időszak, leginkább az idei teljesítmények alapján lehet majd kvótához jutni az olimpiára.

Magyarországnak jelenleg három helye van a 2012-es játékokra: az elsőt a világbajnok sportlövő, Sidi Péter (képünkön) szerezte meg a júliusi vb-n, a másik kettő pedig a női súlyemelőket illeti, akik a szeptemberi világbajnokságon szerepeltek kvalifikációt érően.

A sportágak nagyobb részében a selejtezős versenyeken közvetlenül lehet kvótákat szerezni. Akadnak azonban olyan sportágak is, melyekben hosszabb kvalifikációs időszakot határoztak meg, ez alatt lehet teljesíteni a részvételi szinteket, szintidőket (atlétika, úszás), vagy az adott időszakot lezáró világranglistás helyezések alapján osztják ki az indulást érő helyek nagyobb részét (vívás), esetleg az abban az időszakban figyelembe vett külön lista dönt a londoni résztvevőkről, például cselgáncsozóknál.

Idén egy olyan verseny lesz Magyarországon, melyen közvetlenül kvótákat osztanak. A szegedi kajak-kenu vb (augusztus 17-21.) a sportág legfontosabb kvalifikációs viadala, a londoni helyek túlnyomó többsége a csongrádi megyeszékhelyen talál majd gazdára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik