Élet-Stílus

Csúcsot döntött a Barcelona

A Barcelona klubrekordot állított fel azzal, hogy sorozatban a 28. mérkőzésén nem kapott ki. A katalánok örömét növeli, hogy a Real nem tudott győzni a sereghajtó otthonában. Videó.

Az első vasárnapi találkozón a Real az Almería otthonában vendégeskedett, de a hétközben az Atlético ellen remek teljesítménnyel előrukkoló fővárosiak játékából hiányzott valami – egy csatár mindenképpen. Jose Mourinho úgy döntött, a poszton Cristiano Ronaldót szerepelteti, s a portugál mögött három offenzív középpályás, Di María, Özil és Kaká kapott szerepet.

A felállás nem kamatozott. Az első félidőben a madridiak komolyabb helyzet nélkül tüsténkedtek a hazai kapu előtt, s mindezt folytatták a második elején is. A portugál végül Benzema beállítása mellett döntött (a halovány Kaká jött le), ám nem sokkal később hátrányba került csapata: argentin összjáték nyomán Piatti ugratta ki Ulloát, aki nem hibázott.

Almería-Real Madrid – összefoglaló:


A Real fokozta a ritmust, egyre másra ért oda Diego Alves kapuja elé, a brazil azonban mindent védett. A 77. percben aztán a madridi „cseresor” összehozta az egyenlítő találatot. Benzema tartotta meg a labdát, Granero elé tálalt, aki futtában nagy gólt lőtt. Fordítani azonban már nem sikerült annak ellenére, hogy a hosszabbítás perceiben a szélre visszatérő Ronaldo előtt adódott lehetőség, a portugál azonban szabadrúgásból a felső lécre bombázott.

Barcelonában ennek nyilván örültek, s mivel a Málaga kevés ellenállást fejtett ki, a klubcsúcs is megdőlt. A Barcelona mai csapata az eddigi rekordot vasárnapig azzal a gárdával tartotta holtversenyben, amely veretlenségét 37 esztendeje a holland Rinus Michels irányításával volt képes megőrizni 27 meccsen át.

A meccs gyorsan eldőlt. A Bayern elmúlt idényének fő bakifelelőse, Martin Demichelis által „vezényelt” vendégvédelem már a 8. percben megadta magát (Daniel Alves passza után Iniesta volt eredményes), majd az első gólban is közreműködő Villa is betalált. Bő félóra elteltével megnyugtatóra nőtt az előny: Messi kötötte le a védőket, Iniesta lövése kipattant ugyan, de így lett jó Pedrónak.

Barcelona-Málaga – összefoglaló:


Szünet után a Barca átadta a kezdeményezést, a Málaga pedig élt vele. Busquets szabálytalansága után Duda szabadrúgásból szépített, a végső szó azonban Villáé volt, a támadó egyedül vezette rá a labdát Asenjóra, és nem hibázott. Az éllovas együttes előnye négy pontra nőtt a bajnokságban a Real Madriddal szemben.

Primera División 19. forduló:
Barcelona-Málaga 4-1 (3-0)
Camp Nou, 71 576 néző. Vezette: González
Gól: Iniesta (8.), Villa (18., 74.), Pedro (36.), illetve Duda (68.)
Barcelona: Valdés – Alves (Adriano, 27.), Piqué, Puyol, Abidal – Busquets, Xavi, Iniesta (Afellay, 81.) – Pedro (Krkic, 81.), Messi, Villa.
Málaga: Asenjo – Manolo, Demichelis, Weligton, Mtiliga – Duda, Apoño, Maresca (Eliseu, 59.), Camacho (Recio, 78.), Baptista – Quincy Owusu-Abeyie (Rondón, 59.).

Almería-Real Madrid 1-1 (0-0)
Juegos Mediterráneos, 13 893 néző. Vezette: Pérez Lasa
Gól: Ulloa (60.), illetve Granero (77.)
Almería: Diego Alves – Macedo, Carlos García, Marcelo Silva, Juanma – M’Bami, Bernardello, Kalu Uche (Fabián Vargas, 63.), Piatti – Crusat (Jakobsen, 75.), Leo Ulloa (Goitom, 88.).
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol (Granero, 64.), Marcelo (Carvalho, 64.) – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil – Kaká (Benzema, 53.) – Cristiano Ronaldo.

Valencia-Deportivo La Coruna 2-0 (0-0)
Gól: Mathieu (78.), Hernandez (90.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 52 pont (61-11), 2. Real Madrid 48 (47-17), 3. Villarreal 39 (38-20), 4. Valencia 37 (29-20), 5. Espanyol 34 (25-25), 6. Bilbao 29 (29-31), 7. Atlético 27 (28-23)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik